Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Schumi, consilierul scuderiei Ferrari, apostrofat pentru eşecurile din Australia şi Malaysia

Schumi, consilierul scuderiei Ferrari, apostrofat pentru eşecurile din Australia şi Malaysia

Schumi, consilierul scuderiei Ferrari, apostrofat pentru eşecurile din Australia şi Malaysia
Sursa foto: michael schumacher
06 Apr 2009   •   18:16

Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, germanul Michael Schumacher, a fost unul dintre cei mai criticaţi membri ai echipei Ferrari după ce aceasta nu a câştigat nici măcar un punct în primele două curse ale anului. Situaţia este una jenantă, spune presa, dar agentul lui Scumi îl apără, spunând că dacă trebuie găsiţi vinovaţi, atunci toată echipa ar trebui arătată cu degetul.
Eşecurile scuderiei Ferrari din primele două etape ale campionatului mondial de Formula 1 nu au fost pe placul presei germane. Nici un punct adus de piloţii Massa şi Raikkonen în cursele de la Melbourne şi de la Sepang înseamnă un dezastru pentru conducerea unei echipe care este obişnuită cu atmosfera din vârful clasamentului competiţiei. Michael Schumacher, restras din Formula 1 în 2006 şi, în acest moment consilier al echipei, este găsit vinovat de jurnaliştii germani:
"Ferrari şi Schumacher intră la apă", a titrat cotidianul german Bild după etapa din Malaysia, editorii ziarului întrebându-se cum este posibil ca o astfel de echipă să nu aibă nici un punct după două etape.
"Ar fi trebuit să-şi dea seama de ceea ce se petrece, acest eşec este jenant", a declarat şi un fost pilot campion mondial, Niki Lauda.
Lauda se referă la faptul că Felipe Massa a trebuit să se mulţumească doar cu locul 16 pe grila se start la Sepang după o greşeală de strategie a echipei. Staff-ul Ferrari a considerat că timpul reuşit de brazilian în prima parte a calificărilor va fi suficient pentru a se putea califica pentru a doua etapă, în urma căreia s-a decis ordinea în partea superioară a grilei de start. Nu a fost, însă, iar Massa a porni al 16-lea terminând cursa pe locul 9, în timp ce Kimi Raikkonen s-a clasat pe 14.
"Aceste critici sunt nişte idioţenii, însă având în vedere că toată lumea îl cunoaşte pe Michael, este uşor să îl critice. Nu este acceptabil să se concentreze doar asupra lui. Acestea sunt deciziile unei echipe" s-a întrebat Willi Weber, agentul lui Schumi, potrivit Mediafax.
Agentul lui Schumacher a recunoscut, totuşi, că Schumacher ar putea să nu îşi prelungească înţelegerea cu Ferrari, scadentă la finalul acestui sezon de Formula 1.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michael Schumacher Ferrari Formula 1
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close