Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială James Rodriguez, primul golgheter columbian din istoria Cupei Mondiale

James Rodriguez, primul golgheter columbian din istoria Cupei Mondiale

James Rodriguez, primul golgheter columbian din istoria Cupei Mondiale
de M.T.    |    14 Iul 2014   •   11:48

James Rodriguez a marcat 6 goluri la Cupa Mondială din Brazilia şi a cucerit titlul de golgheter al turneului final, primul columbian care reuşeşte această performanţă în istoria de 84 de ani a competiţiei.

Jucătorul de 23 de ani a fost liderul naţionalei Columbiei la Cupa Mondială, în condiţiile absenţei lui Radamel Falcao, şi a reuşit să-şi păstreze primul loc în ierarhia marcatorilor în ciuda eliminării sud-americanilor în sferturile de finală.

Fotbalistul celor de la AS Monaco a punctat în toate cele cinci meciuri pe care le-a jucat în Brazilia şi a reuşit şi golul turneului, în partida din optimile de finală cu Uruguay.

James a deschis seria golurilor la Cupa Mondială cu Grecia, atunci când a marcat în ultimul minut, în victoria cu 3-0 a Columbiei, apoi a înscris şi în succesul cu 2-1 obţinut în meciul cu Coasta de Fildeş.

În ultimul joc din grupă, cu Japonia, decarul columbian a intrat pe teren în repriza a doua, însă acest lucru nu l-a împiedicat să marcheze din nou şi să ofere două pase decisive, ambele lui Jackson Martinez, iar Columbia s-a impus cu 4-1.

Momentul de glorie al lui James Rodriguez a venit în optimile de finală, pe Maracana, unde a reuşit o dublă de senzaţie în faţa Uruguayului, golul prin care a deschis scorul în victoria cu 2-0 fiind o adevărată bijuterie.

În sferturi, Columbia a pierdut duelul cu Brazilia, scor 1-2, dar James a înscris cel de-al şaselea său gol la Cupa Mondială, din penalty, şi şi-a consolidat poziţia de lider al marcatorilor.

Columbianul a fost urmat în topul golgheterilor de germanul Thomas Muller (5 goluri) şi de brazilianul Neymar, argentinianul Lionel Messi şi olandezul Robin van Persie, fiecare cu câte 4 reuşite. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close