Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: Joel Campbell

Omul zilei la Cupa Mondială: Joel Campbell

Omul zilei la Cupa Mondială: Joel Campbell
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    15 Iun 2014   •   13:49

Costa Rica a produs prima mare surpriză a Cupei Mondiale din Brazilia, reuşind să câştige cu 3-1 meciul cu Uruguay, o fostă dublă campioană mondială şi semifinalistă la ediţia precedentă. Cu un gol marcat şi o pasă decisivă, Joel Campbell a cel mai bun jucător de pe teren, iar atacantul deţinut de Arsenal Londra se anunţă a fi una dintre poveştile frumoase ale turneului final.

Campbell a fost cumpărat de Arsenal în 2011, de la Saprissa, dar nu a apucat încă să debuteze pentru tunari. Iniţial, nu a primit permisul de muncă, astfel că nu a putut rămâne la Londra, fiind împrumutat mai întâi la Lorient, apoi la Betis. În vara anului trecut, jucătorului care va împlini 22 de ani pe 26 iunie i s-a acordat permisul de muncă, dar clubul londonez a decis din nou să nu-l păstreze în lot şi l-a trimis, tot sub formă de împrumut, la Olympiakos.

În Grecia, Campbell a explodat efectiv. A devenit titular indiscutabil, a avut evoluţii apreciate şi a reuşit chiar să marcheze împotriva lui Manchester United în Liga Campionilor. Acest lucru l-a ajutat să sosească la Cupa Mondială într-o formă excelentă, iar confirmarea a venit încă din primul meci, în care a hărţuit permanent apărarea uruguayană şi a contribuit decisiv la o victorie istorică pentru Costa Rica.

După un sezon excelent la Olympiakos şi o primă prestaţie foarte bună la Cupa Mondială, atacantul costarican speră ca, în sfârşit, să-şi poată dovedi calităţile şi în tricoul lui Arsenal. Însă Campbell spune că, deocamdată, se concentrează pe meciurile rămase de disputat în Brazilia, acolo unde Costa Rica poate visa la o calificare spectaculoasă dintr-o grupă cu trei foste campioane mondiale, Uruguay, Italia şi Anglia.

„Cel mai important lucru acum este echipa naţională şi evoluţia ei la Cupa Mondială. Trebuie să luăm fiecare pas pe rând. Mai avem încă două meciuri dificile, dar asta este un stimul pentru noi”, a declarat Campbell la finalul partidei cu Uruguay.

În istoria participărilor sale la Cupa Mondială, Costa Rica a reuşit să treacă de grupe o singură dată, chiar la debut, în 1990, după ce a învins Suedia şi Scoţia pentru a termina pe locul 2, în spatele Braziliei. Cu un Joel Campbell în versiunea din partida cu uruguayenii, micuţul stat din America Centrală poate visa la repetarea performanţei de acum 24 de ani.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close