Antena 3 CNN Sport Fotbal extern A murit Emiliano Mondonico, fost antrenor al lui Napoli și Fiorentina

A murit Emiliano Mondonico, fost antrenor al lui Napoli și Fiorentina

A murit Emiliano Mondonico, fost antrenor al lui Napoli și Fiorentina
Sursa foto: Foto: Wikipedia
29 Mar 2018   •   12:47

Antrenorul italian Emiliano Mondonico, care a pregătit în cursul carierei sale echipele de fotbal Atalanta Bergamo, Torino, Napoli şi Fiorentina, a încetat din viaţă joi, la Milano, la vârsta de 71 ani, a anunţat familia acestuia, într-un mesaj publicat pe Facebook. 

Mondonico şi-a început cariera de fotbalist în 1966, la Cremonese, evoluând în Serie A la Torino, între 1968 şi 1970, iar apoi la Atalanta, în cursul sezonului 1971-1972. 

După ce a agăţat ghetele în cui, în 1979, el şi-a început cariera de antrenor în acelaşi an, la Cremonese, club cu care a reuşit în 1984 o promovare istorică în Serie A, liga de elită în care gruparea din nordul Italiei nu mai evoluase de 54 ani. 

În 1987 a semnat cu Atalanta, cu care a reuşit o altă promovare în prima ligă, fiind totodată protagonistul unui parcurs excelent în Cupa Cupelor ediţia 1987/1988, în care a atins faza semifinalelor, echipa din Bergamo fiind învinsă de belgienii de la FC Malines, care au câştigat ulterior trofeul. 

Mondonico a pregătit-o începând din 1990 pe FC Torino, pe care a condus-o până în finala Cupei UEFA în 1992, pierdută în faţa olandezilor de la Ajax Amsterdam. În anul următor, el a cucerit Cupa Italiei cu formaţia "granata", după o finală cu AS Roma. 

În 2011, reputatul tehnician italian şi-a întrerupt activitatea la Albinoleffe, din cauza unei maladii grave, revenind pe banca tehnică timp de câteva luni, în 2012, când a pregătit formaţia Novara în Serie A, înainte de a pune capăt carierei de antrenor. 

În ultimii ani, Emiliano Mondonico a lucrat pentru postul de televiziune Rai, în diferite programe de informaţii sportive. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close