Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Adversar nou pentru România în preliminariile pentru CM din 2010. Austria are alt selecţioner

Adversar nou pentru România în preliminariile pentru CM din 2010. Austria are alt selecţioner

Adversar nou pentru România în preliminariile pentru CM din 2010. Austria are alt selecţioner
Sursa foto: Dietmar Constantini
04 Mar 2009   •   19:05

Austria va fi condusă de pe margine în meciul de la Klaugenfurt cu România de pe 1 aprilie de Dietmar Constantini, selecţionerul ţării alpine începând de miercuri. Antrenor al Austriei şi în trecut, Constantini îi ia locul cehului Karel Bruckner, care a încheiat colaborarea cu federaţia austriacă luni. Tehnicianul preia echipa cu patru puncte în patru meciuri, la fel ca România şi Franţa.
În vârstă de 53 de ani, Constantini va merge pe mâna lui Manfred Zsak, fostul antrenor al echipei de tineret, drept antrenor secund, după ce şi foştii antrenori secunzi ai echipei au renunţat la posturile pe care le ocupau. Jan Kocian, unul din secunzii lui Bruckner, şi-a reziliat miercuri contractul cu federaţia de la Viena, la două zile după fostul său şef. Al doilea antrenor secund al Austriei era unul autohton, Andreas Herzog. Şi el a rupt înţelegerea, dar a rămas în Alpi, urmând să pregătească "tineretul", anunţă Mediafax.
Însuşi antrenorul principal, cehul Karel Bruckner, încheiase conturile cu tirolezii, după ce vorbise la telefon cu noul preşedinte al Federaţiei Austriece de Fotbal (OFB), Leo Windtner.
Nu este prima aventură pe banca selecţionatei austriece pentru Constantini, acesta antrenând echipa naţională şi la începutul anilor '90. De asemenea, acesta a mai pregătit şi formaţiile cunoscute din ţara sporturilor de iarnă, Rapid Wiena, Tirol Innsbruck sau Austria Viena. El va avea acum, însă, un test mult mai dificil, care va debuta chiar împotriva României, acasă, pe 1 aprilie. Austria este pe locul al patrulea în Grupa 7 de calificare la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud, cu patru puncte. România şi Franţa au la fel de multe puncte, dar au doar câte trei meciuri disputate, faţă de patru, câte a jucat Austria, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close