Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Alertă la Belgrad, înainte de derby-ul dintre Steaua Roşie şi Partizan

Alertă la Belgrad, înainte de derby-ul dintre Steaua Roşie şi Partizan

Alertă la Belgrad, înainte de derby-ul dintre Steaua Roşie şi Partizan
22 Oct 2010   •   17:28

Poliţia din Serbia a anunţat că derby-ul dintre Steaua Roşie Belgrad şi Partizan se va desfăşura în condiţii normale, sâmbătă, în ciuda temerilor pentru unele confruntări între suporterii celor două mari rivale.

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri dintre poliţişti şi cele două cluburi din Belgrad, chiar dacă grupurile de fani neo-fascişti şi de aripă dreapta au fost implicaţi în proteste violente săptămâna trecută.

Există de asemenea informaţii conform cărora ultraşii ar fi primit de la cartelurile de crimă organizată un milion de euro pentru a declanşa haosul pe străzile din Belgrad, încercându-se astfel blocarea aderării Serbiei la Uniunea Europeană.

Şeful Poliţiei, Ivica Dacic, a declarat că în jur de 5.000 de ofiţeri vor asigura ordinea în Capitală în timpul meciului la care sunt aşteptaţi 60.000 de suporteri.

Zeci de persoane au fost rănite când extremiştii s-au confruntat cu poliţia în timpul unui marş al homosexualilor, duminica trecută, la Belgrad. Huliganii sârbi au creat probleme şi la meciul din Italia, din preliminariile EURO 2012, determinând anularea lui după şapte minute.



×
Subiecte în articol: Partizan Belgrad
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close