Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Andre Villas Boas a semnat pe trei ani cu Chelsea

Andre Villas Boas a semnat pe trei ani cu Chelsea

Andre Villas Boas a semnat pe trei ani cu Chelsea
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
22 Iun 2011   •   13:35

Chelsea a confirmat că Andre Villas Boas va fi antrenorul echipei londoneze în următorii trei ani. Tehnicianul de 33 de ani a semnat cu formaţia de pe Stamford Bridge după ce marţi a demisionat de la FC Porto, alături de care, în sezonul trecut, a cucerit titlul de campioană, Cupa Portugaliei şi trofeul Europa League.

Chelsea este încântată să anunţe că Andre Villas Boas este noul manager al echipei. Acesta a semnat un contract valabil pe trei ani şi va începe lucrul imediat. Andre a fost cel mai potrivit candidat pentru acest post, fiind unul dintre cei mai talentaţi tineri antrenori din lumea fotbalului şi obţinând deja performanţe importante într-o perioadă scurtă de timp”, se arată într-un comunicat oficial de pe site-ul londonezilor.

Villas Boas a demisionat marţi, prin intermediul unui fax, din funcţia de antrenor al lui FC Porto şi îi urmează pe banca lui Chelsea italianului Carlo Ancelotti, demis la finalul sezonului trecut din cauza lipsei de rezultate. Echipa patronată de Roman Abramovich a plătit către câştigătoarea ultimei ediţii de Europa League clauza de 15 milioane de euro, care i-a permis tehnicianului lusitan să rupă înţelegerea pe care o avea cu „dragonii”.

Sub conducerea lui Villas Boas, FC porto a avut o stagiune incredibilă, câştigând campionatul fără înfrângere, lucru pe care l-a mai reuşit doar Benfica, în sezonul 1972/73, Cupa Portugaliei, după un succes cu 6-2 în finala cu Vitoria Guimaraes, şi Europa League, la capătul unui parcurs în care a pierdut un singur meci, 0-1 pe teren propriu cu Sevilla.

Noul manager al lui Chelsea şi-a început cariera la o vârstă fragedă, făcând parte din stafful lui Sir Bobby Robson în perioada petrecută de acesta la FC Porto, apoi a devenit asistent al lui Jose Mourinho la Porto, Chelsea şi Inter Milano. În octombrie 2009 a preluat-o ca principal pe Academica, pe care a salvat-o de la retrogradare şi a condus-o în semifinalele Cupei Ligii Portugaliei, înainte de a semna cu FC Porto.

Rămasă fără antrenor după demisia lui Andre Villas Boas, campioana Portugaliei s-a orientat rapid şi l-a numit ca principal pe Vitor Pereira.

×
Subiecte în articol: Chelsea FC Porto
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close