Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Asociaţia fotbaliştilor din lume cere ca Mondialul din 2022 să fie găzduit iarna

Asociaţia fotbaliştilor din lume cere ca Mondialul din 2022 să fie găzduit iarna

Asociaţia fotbaliştilor din lume cere ca Mondialul din 2022 să fie găzduit iarna
22 Dec 2010   •   14:19

FIFPro, asociaţia jucătorilor profesionişti de fotbal din toată lumea, a remis un comunicat prin care a anunţat că turneul final al Cupei Mondiale din 2022, găzduit de Qatar, trebuie să fie organizat pe timpul iernii europene, în locul tradiţionalelor luni de vară.

FIFPro consideră că acest lucru este în interesul turneului, deşi decizia FIFA de a acorda competiţia ţării din Golf a fost bazată pe o candidatură pentru vara lui 2022.

Franz Beckenbauer, memebru al comisiei FIFA, declara în urmă cu câteva săptămâni că jucătorii sunt expuşi riscurilor de sănătate dacă turneul din Qatar va fi găzduit în lunile iunie şi iulie, în timp ce Blatter a declarat recent că ia în calcul organizarea CM 2022 în lunile de iarnă, aşa cum a fost organizat Campionatul Mondial al Cluburilor din acest an.

"Nu este prea indicat să oferi Cupa Mondială în vară unei ţări ale cărei temperaturi medii în acea perioadă sunt de 41 de grade Celsius şi cu o maximă a zilei de 50 de grade, ca să nu mai punem la socoteală umiditatea. Turiştii sunt sfătuiţi să nu călătorească în Qatar pe timpul verii. Localnicii părăsesc ţara în masă în această perioadă, iar noi vrem să jucăm fotbal", a declarat Tijs Tummers, secretarul Comisiei Tehnice a FIFPro.

Tummers este împotriva ideii ca jucătorii să evolueze pe stadioane răcite cu aer condiţionat, aşa cum intenţionează Qatarul să construiască, declarând că nu vede o mare problemă ca turneul să fie mutat iarna.


×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close