Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atalanta ar putea începe noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 7 puncte

Atalanta ar putea începe noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 7 puncte

Atalanta ar putea începe noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 7 puncte
Sursa foto: Foto: gazzetta.it
de M.T.    |    04 Aug 2011   •   10:44

Procurorul federaţiei italiene (FIGC), Stefano Palazzi (foto), a cerut ca Atalanta să înceapă noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 7 puncte şi suspendarea pe o perioadă de 3 ani şi jumătate a căpitanului bergamezilor, Cristiano Doni. 

 
Cererile vin ca urmare a implicării Atalantei, echipă care a câştigat sezonul trecut de Serie B, şi a căpitanului său în scandalul pariurilor ilegale care a izbucnit la jumătatea lunii iunie în Italia.
 
O decizie definitivă urmează să se ia luni, scrie Gazzetta dello Sport, Consiliul Federal întrunindu-se vineri pentru a discuta pe marginea recomandărilor făcute de Palazzi.
 
În cazul în care suspendarea lui Doni va fi confirmată, acest lucru înseamnă mai mult ca sigur finalul carierei jucătorului, care are deja 38 de ani.
 
O altă figură importantă în scandalul pariurilor, fostul internaţional italian Giuseppe Signori, riscă o suspendare pe viaţă, în timp ce un alt jucător al Atalantei, Thomas Manfredini, este şi el în pericol să primească o interdicţie de 3 ani de a mai juca fotbal.
 
Alte 18 cluburi, cele mai cunoscute fiind Ascoli, Verona, Cremonese, Piacenza, Reggiana şi Ravenna, ar putea fi amendate, penalizate şi chiar retrogradate, în timp ce 26 de persoane (jucători, antrenori şi oficiali) aşteaptă de asemenea decizia Consiliului Federal al FIGC.

×
Subiecte în articol: Serie A
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close