Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atalanta va începe noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 6 puncte. Giuseppe Signori, suspendat 5 ani

Atalanta va începe noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 6 puncte. Giuseppe Signori, suspendat 5 ani

Atalanta va începe noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 6 puncte. Giuseppe Signori, suspendat 5 ani
de M.T.    |    09 Aug 2011   •   16:03

Federaţia Italiană a dat primele sentinţe în scandalul pariurilor care a izbucnit la jumătatea lunii iunie şi în care au fost implicate mai multe echipe din eşaloanele inferioare (Serie B, Lega Pro), inclusiv nou-promovata în Serie A Atalanta, dar şi fostul jucător al lui Lazio şi al squadrei azzurra, Giuseppe Signori.

Comisia de Disciplină a FIGC a decis ca Atalanta să înceapă noua ediţie din Serie A cu o penalizare de 6 puncte, iar căpitanul bergamezilor, Cristiano Doni (foto), care a participat la trucarea rezultatului din meciul cu Piacenza, câştigat cu 3-0, a primit o suspendare de 3 ani şi jumătate.

Suspendarea primită marţi reprezintă practic finalul carierei de fotbalist pentru Doni, care are deja 38 de ani.

Giuseppe Signori, cel mai sonor nume implicat în scandal, s-a ales cu 5 ani de suspendare, alături  de el un număr impresionant de jucători şi oficiali primind de asemenea pedepse cuprinse între 1 an şi 5 ani.

Restul echipelor implicate, dintre care cele mai cunoscute sunt Ascoli, Hellas Verona, Cremonese, Benevento, Piacenza sau Reggiana, au primit puncte de penalizare şi amenzi cuprinse între 15.000 şi 50.000 de euro. Cea mai drastică pedepasă a primit-o Alessandria, retrogradată în divizia inferioară.

Este de aşteptat ca deciziile luate marţi să fie atacate cu apel săptămâna viitoare, urmând să fie rediscutate de Curtea Federală a federaţiei italiene, cel mai probabil pe data de 17 august.

×
Subiecte în articol: Serie A meciuri trucate pariuri
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close