Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atletico Madrid a câştigat prima finală Europa League, după 2-1 în prelungiri cu Fulham (VIDEO)

Atletico Madrid a câştigat prima finală Europa League, după 2-1 în prelungiri cu Fulham (VIDEO)

Atletico Madrid a câştigat prima finală Europa League, după 2-1 în prelungiri cu Fulham (VIDEO)
13 Mai 2010   •   00:14

Atletico Madrid a devenit prima echipă din istoria Europa League care şi-a adjudecat trofeul, după ce a învins, miercuri seară, cu 2-1, după prelungiri, gruparea britanică Fulham.

Spaniolii au fost poate cei mai buni în prima repriză, când acţiunile s-au succedat cu rapiditate la ambele porţi şi cei doi goalkeeperi au avut mult de muncă, mai ales spre deliciul fanilor neutri.

O finalizare oportunistă a lui Diego Forlan a dus-o pe Atletico Madrid în avantaj, în minutul 32, golul fiind înscris dintr-o poziţie la limita ofsaidului. Cinci minute mai târziu, însă, Simon Davies a egalat cu un şut în forţă şi a stabilit scorul primei reprize, 1-1, pe HSH Nordbank Arena din Hamburg. Atletico a închis repriza cu o cerere de penalty la un presupus henţ al lui Paul Konchesky, însă arbitrul Nicola Rizzoli nu a văzut nimic.

Repriza a doua a fost mai echilibrată şi cele două echipe au jucat poate mai prudent în apărare, iar meciul s-a îndreptat uşor spre prelungiri. Atletico Madrid a ratat o ocazie incredibilă în minutul 105, când Diego Forlan a avut o pătrundere excelentă în careu, pe partea stângă, şi a centrat la patru metri în faţa porţii, însă Kun Aguero a trimis din cădere în plasa laterală.

Diego Forlan a luat apoi destinul primei finale a Europa League în propriile mâini şi a finalizat el centrarea lui Aguero, cu o deviere subtilă printre picioarele lui Hangeland. Meciul s-a încheiat cu Gera surprins în ofsaid la o fază de unu-la-unu cu portarul spaniolilor, iar Atletico Madrid a devenit prima echipă câştigătoare din istoria Europa League.
Vezi golurile partidei

Atletico a câştigat al treilea trofeu internaţional, după Cupa Cupelor (1962) şi Cupa Intercontinentală (1974), disputând şi o finală de CCE şi alte două finale de Cupa Cupelor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Atletico Madrid europa league
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close