Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Balonul de Aur 2018. Luka Modric câștigă trofeul după ani de supremație ai lui Messi și Ronaldo

Balonul de Aur 2018. Luka Modric câștigă trofeul după ani de supremație ai lui Messi și Ronaldo

Balonul de Aur 2018. Luka Modric câștigă trofeul după ani de supremație ai lui Messi și Ronaldo
03 Dec 2018   •   23:25

BALONUL DE AUR 2018. Mijlocaşul Luka Modric, jucătorul echipei Real Madrid şi căpitanul naţionalei Croaţiei, a fost declarat câştigătorul trofeului ''Balonul de Aur'', pentru cel mai bun fotbalist din lume în 2018, luni seara, la Paris, în gala organizată de revista France Football.

Jucătoarea norvegiană Ada Hegerberg, în vârstă de 23 de ani, a câştigat, luni, primul Balon de Aur feminin, decernat celei mai bune fotbaliste a anului, într-o gală organizată de revista France Football la Paris. 

Atacantul echipei Olympique Lyon, cu care a cucerit trei trofee ale Ligii Campionilor, fusese aleasă cea mai bună jucătoare a sezonului în 2016 de UEFA. Ea a fost votată de jurnalişti, ca şi în cazul Balonului de Aur masculin. 

Celelalte contracandidate la câştigarea trofeului au fost Lucy Bronze (Lyon/Anglia), Pernille Harder (Wolfsburg/Danemarca), Amandine Henry (Lyon/Franţa), Lindsey Horan (Portland Thorns/SUA), Fran Kirby (Chelsea/Anglia), Sam Kerr (Red Stars Chicago/Australia), Saki Kumagai (Lyon/Japonia), Amel Majri (Lyon/Franţa), Dzsenifer Marozsan (Lyon/Germania), Marta (Orlando Pride/Brazilia), Lieke Martens (FC Barcelona/Olanda), Megan Rapinoe (Seattle Reign/SUA), Wendie Renard (Lyon/Franţa), Christine Sinclair (Portland Thorns/Canada). 

Mbappe, cel mai bun tânăr

Atacantul francez Kylian Mbappe, deja comparat cu Pele la vârsta de 19 ani, a fost premiat cu Trofeul Kopa, pentru cel mai bun tânăr fotbalist sub 21 de ani din 2018, luni, la Paris, în cadrul galei ''Balonul de Aur'', transmite AFP. 

Jucătorul echipei PSG, campion mondial în această vară cu naţionala Franţei, a fost votat de 33 de laureaţi în viaţă ai Balonului de Aur, printre care Franz Beckenbauer, Michel Platini, Jean-Pierre Papin, Marco Van Basten sau Zinedine Zidane. 

Mbappe, campion al Franţei în 2017 cu Monaco şi în 2018 cu PSG, a marcat patru goluri la Cupa Mondială din Rusia, dintre care unul în finala cu Croaţia (3-1). Parizienii au plătit pentru serviciile sale nu mai puţin de 180 de milioane de euro. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close