Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barca continuă să rescrie istoria, egalând recordul de 15 vitorii consecutive în La Liga

Barca continuă să rescrie istoria, egalând recordul de 15 vitorii consecutive în La Liga

Barca continuă să rescrie istoria, egalând recordul de 15 vitorii consecutive în La Liga
31 Ian 2011   •   12:45

Formaţia FC Barcelona a mai scris o pagină de istorie în acest weekend, când a egalat recordul de cele mai multe victorii consecutive în campionat deţinut de rivala Real Madrid. O "dublă" a lui Lionel Messi şi o reuşită a lui Pedro Rodriguez au ajutat Barcelona să treacă de Hercules cu 3-0, obţinând a 15-a victorie consecutivă în La Liga şi egalând un record vechi de 50 de ani, stabilit de o echipă a Realului din care făcea parte legendarul Alfredo di Stefano.

"Este o onoare imensă să împărţim acest record cu o echipă precum cea a lui Di Stefano. A rezistat jumătate de secol şi asta demonstrează cât este de greu să obţii un astfel de lucru", a declarat antrenorul Pep Guardiola.

Barcelona, care are un avans de şapte puncte în faţa lui Real Madrid, după înfrângerea suferită de aceasta la Osasuna, scor 0-1, poate doborî acest record pe teren propriu în faţa lui Atletico Madrid, weekend-ul viitor.

A fost un sezon incredibil pentru campioana Spaniei, care a câştigat 19 din ultimele 21 de partide în campionat şi a stabilit un record de 52 de puncte obţinute în tur. În sezonul precedent, Barcelona a terminat cu 99 de puncte şi a egalat recordul all-time la această categorie, pentruc a în 2009 să devină primul club spaniol care să câştige tripla Campionat-Cupă-Liga Campionilor.


×
Subiecte în articol: FC Barcelona
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close