Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona, creditată cu șansa a doua în Liga Campionilor, ediția 2019/2020

Barcelona, creditată cu șansa a doua în Liga Campionilor, ediția 2019/2020

Barcelona, creditată cu șansa a doua în Liga Campionilor, ediția 2019/2020
21 Aug 2019   •   20:39

Deși domină cu autoritate fotbalul din Spania în ultimii ani, câștigând 7 din cele mai recente 10 ediții din La Liga, Barcelona nu reușește să mai găsească drumul către cel de-al șaselea titlu de campioană a Europei, trecând deja 4 ani de la ultimul succes înregistrat în Champions League. Catalanii au câștigat de 5 ori cel mai râvnit trofeu din fotbalul european, în 1992, 2006, 2009, 2011 și 2015, pierzând totodată de 3 ori finala, în anii 1961, 1986 și 1994. Cele 5 titluri de campioană a Europei sunt totuși destul de puține, dacă stai să te gândești că rivala Real Madrid are în vitrină nu mai puțin de 13 trofee UCL, un record absolut, extrem de greu de egalat, mai ales că următoarea în top este AC Milan, cu un număr de 7 trofee la activ, intrată însă într-un con de umbră după 2010.

Înainte de startul partidelor din grupele UCL 2019/2020, pe orice site de pronosticuri fotbal, Barcelona este considerată favorita numărul 2 la trofeu, la o cotă de aproximativ 6.00. Pe prima poziție în topul favoritelor se află (din nou) Manchester City, cu o cotă de 4.75, în timp ce actuala deținătoare a trofeului, Liverpool, este creditată cu șansa a 3-a, la o cotă de 8.00.

Va fi 2020 anul în care trofeul Ligii Campionilor se va reîntoarce la Barcelona? Sunt capabili noii veniți, Antoine Griezmann de la Atletico Madrid și Frenkie de Jong de la Ajax Amsterdam, să-i poarte pe ,,extratereștri’’ până în finala de pe 30 mai 2020, ce se va disputa pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul?

Iată ce cred cei de la sportskeeda.com că ar trebui să facă Barcelona, pentru a redeveni echipa invincibilă de acum câțiva ani.

În primul rând, aceștia sunt de părere că, în ciuda celor două titluri de campioană a Spaniei câștigate în cei doi ani de când s-a așezat pe scaunul catalanilor, Ernesto Valverde, actualul tehnician al Barcelonei, ar trebui înlăturat. Motivația ar fi legată nu neapărat de faptul că nu a reușit să ajungă nici măcar în finala UCL în ultimele două sezoane, ci mai cu seamă de modul în care Messi and co. au părăsit competiția. Ne amintim cu toții înfrângerea suferită la Roma, 3-0, în ediția 2017/2018 (după 4-1 în meciul tur) sau incredibila remontada reușită de Liverpool în primăvară, când elevii lui Jurgen Klopp au câștigat pe Anfield cu 4-0, după ce Barca se impusese pe Nou Camp cu un liniștitor 3-0.

În altă ordine de idei, jurnaliștii de la sportskeeda evidențiază problema legată de evoluțiile Barcelonei în lipsa superstarului Leo Messi. Nu întâmplător, catalanii nu au câștigat niciunul din ultimele 7 meciuri (în toate competițiile) în care argentinianul a absentat, iar asta nu e deloc o veste bună pentru echipă. Ajuns la 32 de ani, Messi nu mai este la prima tinerețe, astfel că echipa trebuie construită în așa fel încât să poată evolua la capacitate maximă chiar și când acesta este accidentat. O eventuală revenire a lui Neymar sau transferul unui jucător precum Kylian Mbappe, ar putea rezolva într-o oarecare măsură această dependență de idolul Barcelonei.

Nu în ultimul rând, în cadrul aceluiași material, se mai amintește faptul că uneori este de preferat să construiești o echipă, decât să încerci să o cumperi, cu trimitere la perioada 2008-2015, perioadă în care catalanii chiar asta făceau, iar succesul nu a întârziat să apară.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close