Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona îşi face echipă satelit în MLS, campionatul american de fotbal

Barcelona îşi face echipă satelit în MLS, campionatul american de fotbal

Barcelona îşi face echipă satelit în MLS, campionatul american de fotbal
Sursa foto: Joan Laporta
22 Feb 2009   •   16:28

Conducerea formaţiei catalane, în frunte cu preşedintele Joan Laporta, a luat decizia să înceapă demersurile pentru a înscrie o echipă în campionatul american de fotbal, Major League Soccer. Dacă obţine franciza pentru pariciparea în MLS, Barcelona va avea o soră mai mică cu sediul, probabil, la Miami. Barca ar urma să trimită în SUA jucători, în special sud-americani, pentru a sprijini noua echipă.
Preşedintele grupării "blaugrana" s-a aliat pentru a reuşi să pună în practică această idee cu un om de afaceri din Bolivia, interesat şi el se a se implica în fotbalul de pe continentul de peste Oceanul Atlantic. Marcelo Claure deţine, potrivit prosport, o importantă firmă de telefonie mobilă, lucru care îi permite să găsească fondurile pentru a investi în noua echipă a Barcelonei. Iniţiatorii proiectului profită că oficialii MLS au scos la vânzare două francize pentru înscrierea de echipe în campionat, începând cu 2010. Taxa pentru a obţine o astfel de licenţă este de aproximativ 40 de milioane de euro, şi ar urma să fie plătită de puternicul afacerist din Bolivia. Totuşi, Barcelona europeană se va implica şi ea puternic în asigurarea bugetului noii echipe americane.
FC Barcelona nu este singura echipă din Europa care intenţionează să se extindă în Statele Unite, AC Milan şi Bayern Munchen având şi ele mulţi susţinători în America şi cochetând cu ideea pe care Barca o va pune în practică în curând.
Foto: www.fcbarcelona.cat
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close