Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona nu şi-a plătit jucătorii în iunie, dar noul preşedinte spune că situaţia e sub control

Barcelona nu şi-a plătit jucătorii în iunie, dar noul preşedinte spune că situaţia e sub control

Barcelona nu şi-a plătit jucătorii în iunie, dar noul preşedinte spune că situaţia e sub control
08 Iul 2010   •   12:46

Barcelona nu a reuşit să îşi plătească jucătorii la sfârşitul lunii iunie, a dezvăluit Sandro Rosell, preşedintele clubului. Rosell, care a preluat conducerea clubului de la Joan Laporta săptămâna trecută, a mai spus că un împrumut de 150 de milioane de euro a fost contractat pentru a plăti salariile.

"Am găsit clubul îngropat în datorii, cu probleme de lichiditate. În acest moment am fost nevoiţi să luăm un împrumut pentru a plăti salariile jucătorilor", a declarat Rosell pentru Sport.

El a asigurat totodată că Barcelona îşi va permite în continuare să îl transfere pe mijlocaşul Cesc Fabregas de la Arsenal. Barca l-a vândut pe fundaşul Dimitri Chygrynskiy la Şahtior Doneţk pentru 15 milioane de euro pentru a strânge bani, chiar dacă antrenorul Pep Guardiola şi-ar fi dorit să îl păstreze. Clubul l-a dat şi pe internaţionalul ivorian Yaya Toure la Manchester City pentru aproximativ 24 de milioane de euro.

Rosell a asigurat că problemele financiare ale clubului sunt sub control. "Băncile ştiu că avem un plan de afaceri care le va permite să recupereze banii. Clubul nu este în faliment, pentru că generează venituri. Vechea conducere a început un proces de economisire, iar noi am urmat acelaşi traseu, doar cu un plan diferit. Am vândut jucători şi am luat un împrumut. Vom avea chiar şi 50 de milioane de euro pentru noi jucători", a spus Rosell.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close