Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bogdan Stancu aduce trei puncte Stelei cu o "dublă" rapidă: 3-1 cu Utrecht

Bogdan Stancu aduce trei puncte Stelei cu o "dublă" rapidă: 3-1 cu Utrecht

Bogdan Stancu aduce trei puncte Stelei cu o "dublă" rapidă: 3-1 cu Utrecht
04 Noi 2010   •   23:59

Steaua Bucureşti a învins FC Utrecht cu 3-1 în etapa a patra a grupelor Europa League şi s-a instalat pe locul doi în clasamentul grupei K, păstrând în continuare şanse pentru calificarea în primăvara europeană. Aceasta este totodată prima victorie a Stelei după o serie neagră de 28 de meciuriconsecutive fără victorie în cupele europene! Ultima victorie a Stelei în faza grupelor unei cupe europene (Liga Campionilor sau Liga Europa) data din 13 septembrie 2006, când gruparea bucureşteană se impunea la Kiev, cu scorul de 4-1, în Liga Campionilor.

Meciul a început cu o întârziere. În minutul doi arbitrul ucrainean Stanislav Sukhina a oprit preţ de mai bine de 30 de secunde partida, din cauza petardelor şi a fumigenelor aruncate de suporteri către teren, pentru care Steaua ar putea fi sancţionată de UEFA.

Roş-albaştri au deschis scorul în minutul 29, prin Gardoş. Patru minute mai târziu, Mertens a restabilit egalitatea pentru olandezi. Bogdan Stancu a readus însă Steaua în avantaj în minutul 52, iar în minutul 53 a dus scorul la 3-1.

În cealaltă partidă, Liverpool s-a impus pe teren propriu în faţa lui Napoli, scor 3-1, după ce italienii au deschis scorul în prima repriză prin Lavezzi. Steven Gerrard a egalat în minutul 76, pentru ca apoi să îşi treacă în cont un hat-trick cu reuşitele din minutele 88 (penalty) şi 89.

Liverpool are opt puncte şi conduce detaşat grupa, urmată de Steaua cu cinci puncte, în timp ce Napoli şi Utrecht au câte trei. Etapa viitoare, Steaua primeşte vizita lui Liverpool, pentru ca apoi să se deplaseze la Napoli pentru un meci decisiv în privinţa calificării.


×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti FC Utrecht europa league
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close