Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bundesliga: Borussia Dortmund începe sezonul cu o victorie convingătoare

Bundesliga: Borussia Dortmund începe sezonul cu o victorie convingătoare

Bundesliga: Borussia Dortmund începe sezonul cu o victorie convingătoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    06 Aug 2011   •   12:50

Campioana Borussia Dortmund a început noua ediţie a Bundesligii cu un succes convingător pe teren propriu, 3-1 în faţa lui Hamburger SV.

 
Echipa lui Jurgen Klopp a dat senzaţia că nici nu a fost în vacanţă şi a continuat să ofere celor 80.000 de spectatori care au umplut până la refuz Signal Iduna Park acelaşi joc ofensiv şi plăcut ochiului. După numai 17 minute, Kevin Grosskreutz a deschis scorul pentru galben-negri, iar Mario Gotze a rezolvat problema învingătoarei la finalul primei jumătăţi de oră a meciului.
 
În debutul părţii secunde, Grosskreutz a reuşit dubla, la capătul unei acţiuni superbe, la care au mai participat Gotze, Kagawa şi Piszczek, apoi Borussia a ridicat piciorul de pe pedala de acceleraţie, permiţându-le oaspeţilor să înscrie golul de onoare prin Tesche, cu 11 minute înainte de final.
 
Am jucat împotriva unui adversar care a fost cu o clasă peste noi”, a recunoscut la finalul partidei Heiko Westermann, căpitanul celor de la Hamburg. Fundaşul hanseaticilor a fost completat de antrenorul său, Michael Oenning: „În acest moment, Borussia joacă într-o altă ligă. Jocul lor de pase este foarte bun”.
 
Autorul unei duble în startul campionatului, Kevin Grosskreutz a avertizat că „putem să ne descurcăm şi mai bine. Cu toţii suntem jucători tineri şi avem un antrenor fantastic”, în timp ce Jurgen Klopp nu a părut îngrijorat de finalul mai slab de meci al elevilor săi: „Timp de 70 de minute, am jucat un fotbal excelent, apoi concentrarea a scăzut, dar un astfel de lucru este uman şi natural”.

×
Subiecte în articol: Bundesliga Borussia Dortmund
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close