Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Călăul Stelei din semifinala Cupei UEFA cu Middlesbrough: „Într-o zi am să petrec cu fanii dinamovişti!”

Călăul Stelei din semifinala Cupei UEFA cu Middlesbrough: „Într-o zi am să petrec cu fanii dinamovişti!”

Călăul Stelei din semifinala Cupei UEFA cu Middlesbrough: „Într-o zi am să petrec cu fanii dinamovişti!”
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
01 Aug 2011   •   10:41

Massimo Maccarone este un nume care dă fiori fanilor stelişti chiar şi la cinci ani de momentul în care golurile sale au interzis roş-albaştrilor visul unei finale de Cupa UEFA. Atacantul italian a fost decisiv în revenirea spectaculoasă a lui Middlesbrough în returul semifinalei cu Steaua, ceea ce l-a transformat într-un favorit al suporterilor dinamovişti.

În fiecare an, suporterii formaţiei Dinamo Bucureşti mă sună şi mă cheamă în România să sărbătorim împreună. Deocamdată nu am putut să onorez invitaţia pentru că mereu am fost în pregătiri cu echipa, însă, într-o zi, am să petrec cu fanii dinamovişti!”, a dezvăluit Maccarone într-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

Rememorând meciul respectiv, cel poreclit „Big Mac” recunoaşte că, la 2-0 pentru Steaua, i se părea imposibil ca el şi coechipierii săi să reuşească să întoarcă soarta calificării.

Eu nu am jucat prea mult în acel sezon. Treceam printr-o perioadă proastă. În partida retur, am intrat pe teren în minutul 30, când Steaua conducea deja cu 2-0, iar noi trebuia să marcăm de patru ori. Reuşisem deja acest lucru în sferturile de finală, cu FC Basel, când tot eu am marcat golul victoriei, însă să repetăm scorul de atunci şi în meciul cu românii, mi se părea imposibil. Momentul decisiv al meciului a fost golul de 1-2, pe care l-am marcat foarte repede. Nu ştiu dacă trecuseră cinci minute. Atunci, tot stadionul a explodat de parcă dădusem golul victoriei. Fanii au scandat numele echipei aşa cum nu îi auzisem niciodată, iar asta mi-a dat multă încredere”, a spus actualul jucător al Sampdoriei.

Maccarone a marcat nu doar golul prin care Middlesbrough a revenit în meci, ci şi pe cel al calificării: „Acel gol m-a readus pe drumul cel bun. După meci, fanii mi-au scandat numele minute în şir. Au fost unele dintre cele mai frumoase clipe din viaţa mea”.

În final, atacantul care va împlini 32 de ani pe 6 septembrie a transmis un mesaj pentru fanii din România: „Îmi pare rău pentru Steaua şi pentru fanii ei, însă eu mi-am făcut meseria. Am făcut tot ce am putut pentru a-i face fericiţi pe suporterii lui Middlesbrough. Ei vor rămâne mereu în inima mea”.

×
Subiecte în articol: steaua
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close