Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Carlos Dunga va părăsi banca tehnică a Braziliei, după eliminarea de la CM 2010

Carlos Dunga va părăsi banca tehnică a Braziliei, după eliminarea de la CM 2010

Carlos Dunga va părăsi banca tehnică a Braziliei, după eliminarea de la CM 2010
03 Iul 2010   •   19:53

Selecţionerul Braziliei, Carlos Dunga, a specificat clar că nu va mai continua în actualul post după ce echipa lui a fost învinsă cu 2-1 de Olanda în sferturile de finală şi eliminată de la Cupa Mondială.

Întrebat despre viitorul lui, Dunga a declarat reporterilor: Ştiam de când am început că am un mandat de doar patru ani. Este trist, este dificil, nimeni nu se pregăteşte pentru înfrângere".

Dunga l-a înlocuit pe Carlos Alberto Parreira în iulie 2006, imediat după precedenta Cupă Mondială. Cunoscut ca un mijlocaş dur în zilele în care juca, Dunga a fost căpitanul Braziliei la CM 1994, când a câştigat trofeul, şi la CM 1998, când a terminat pe locul 2.

A fost o alegere surpriză pentru funcţia de selecţioner, având în vedere lipsa lui de experienţă, iar numirea lui a venit ca un răspuns la presupusa lipsă de disciplină şi de devotament a jucătorilor. Prima măsură a lui Dunga a fost să elimine din lot vedete precum Cafu, Ronaldo, Robert Carlos, ca apoi să îşi piardă răbdarea şi cu Ronaldinho.

Echipa condusă de Dunga a câştigat Copa America în 2007 şi Cupa Confederaţiilor în 2009, terminând pe primul loc preliminariile pentru Cupa Mondială, însă a fost criticată pentru jocul fizic şi pe contraatac.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close