Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cei mai importanţi fotbalişti africani au participat la meciul de retragere al lui Nwankwo Kanu

Cei mai importanţi fotbalişti africani au participat la meciul de retragere al lui Nwankwo Kanu

Cei mai importanţi fotbalişti africani au participat la meciul de retragere al lui Nwankwo Kanu
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Iun 2011   •   12:31

Nwankwo Kanu (34 de ani) a anunţat după eliminarea Nigeriei de la Cupa Mondială din 2010 că se retrage de la echipa naţională, după o carieră de 16 ani, perioadă în care a devenit campion olimpic în 1996 şi a participat la trei ediţii ale campionatului mondial.

În faţa unui public de aproximativ 15.000 de spectatori, la Lagos, Kanu a avut parte de o ultimă reprezentaţie în tricoul naţionalei Nigeriei, într-un meci demonstrativ în care s-au înfruntat o selecţionată a celor mai importanţi jucători africani şi una a „Super Vulturilor”, din care au făcut parte foşti şi actuali fotbalişti nigerieni.

De la partida desfăşurată pe stadionul Teslim Balogun nu au lipsit, printre alţii Samuel Eto’o, Rigobert Song, Kalilou Fadiga, Sulley Muntari, Samuel Kuffour, Emmanuel Eboue, Emmanuel Adebayor, Jay Jay Okocha, Taye Taiwo, Finidi George, Yakubu Aiyegbeni, Daniel Amokachi şi Joseph Yobo. Meciul s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru „Super Vulturi”, iar Kanu, care a evoluat pentru ambele echipe, a fost cel care a marcat primul gol.

Kanu este fără îndoială cel mai de succes şi cel mai talentat jucător pe care l-am văzut vreodată pe teren. Nu a fost deloc greu să-l onorăm călătorind pentru acest meci, pentru că vorbim de un simbol al fotbalului african şi merită acest lucru”, a declarat Eto'o.

Jucătorii vin şi pleacă. Eu mă retrag acum, dar vor veni alţii să-mi ia locul”, a spus Kanu, care a vorbit şi despre cel mai important moment din cariera sa: „Câştigarea medaliei de aur la Atlanta, în 1996, a fost apogeul. Nicio echipă africană nu mai câştigase aurul la Olimpiadă şi nici nu eram printre favoriţi, însă am învins Brazilia şi Argentina pentru a deveni campioni”.

Nwankwo Kanu a debutat în naţionala Nigeriei în 1994, într-o partidă amicală împotriva Suediei. A adunat 86 de selecţii şi a marcat de 13 ori pentru „Super Vulturi”, iat în două rânduri, 1996 şi 1999, a fost desemnat jucătorul african al anului.

×
Subiecte în articol: Nigeria
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close