Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cernat: "Nu ştiu cum Ghioane, titular în Ligă la Dinamo Kiev, nu este chemat la echipa naţională"

Cernat: "Nu ştiu cum Ghioane, titular în Ligă la Dinamo Kiev, nu este chemat la echipa naţională"

Cernat: "Nu ştiu cum Ghioane, titular în Ligă la Dinamo Kiev, nu este chemat la echipa naţională"
23 Dec 2008   •   14:17

Întrebat despre planurile pe care le are în viitorul apropiat, Cernat nu s-a putut abţine să treacă de la subiectul contractului său cu Dinamo Kiev la situaţia colegului său de acolo, Ghioane. Astfel, jucătorul gălăţean găseşte ciudat faptul că titularul şi căpitanul lui Kiev, Tiberiu Ghioane, nu este în planurile selecţionerului: "M-a mirat faptul că Tibi Ghioane, colegul meu de la Dinamo Kiev, care a jucat titular în meciurile din Champions League, nu face parte din vederile lui Piţurcă", a declarat el pentru Mediafax. Ghioane nu mai este convocat la echipa naţională deşi a depăşit cu bine gravele probleme de sănătate care i-au pus, la un moment dat, în pericol viaţa.
Pe lângă acest lucru, Cernat şi-a expus şi gândurile pe care le are la acest sfârşit de an, mai puţin bun ca altele. El ştie că n-a fost convocat la echipa naţioanală deoarece a pierdut mare parte din an refăcându-se după accidentarea suferită atunci când juca pentru croaţii de la Hajduk Split. Totuşi, nu este suficient să fie apt de joc pentru a fi chemat la "naţională", motiv pentru care Cernat a decis să nu îşi prelungească contractul cu Dinamo Kiev scadent în vară, începând căutările pentru a-şi găsi o nouă echipă.
Cernat a declarat, marţi, că sunt oferte din care poate să aleagă, urmând să vadă dacă îi convine plecarea în Turcia, Rusia sau Emiratele Arabe Unite, de unde este căutat. Dacă în vară jucătorul era interesat să vină la echipa sa de suflet, Oţelul Galaţi, acum nu mai ia în calcul această posibilitate, excluzând complet revenirea în România. Jucătorul de 28 de ani îşi va petrece vacanţa cu familia atât în România, acasă, cât şi la Paris.
Florin Cernat joacă la Dinamo Kiev din 2001, timp în care a îmbrăcat tricoul alb-albastru de 130 de ori şi a înscris 28 de goluri.
Foto: www.daylife.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Kiev echipa nationala
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close