Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea, club care îşi propune să aibă profit, a pierdut peste 65 de milioane de lire sterline în 2008

Chelsea, club care îşi propune să aibă profit, a pierdut peste 65 de milioane de lire sterline în 2008

Chelsea, club care îşi propune să aibă profit, a pierdut peste 65 de milioane de lire sterline în 2008
Sursa foto: Chelsea Londra
13 Feb 2009   •   15:15

Roman Abramovici se poate "mândri" că deţine unul dintre cele mai păguboase cluburi de fotbal din lume, Chelsea Londra. Patronul rus a cheltuit pentru club, conform unei anchete BBC, aproximativ 710 milioane de lire sterline din 2003, moment în care a devenit proprietar. Abramovici i-a comunicat de mult timp directorului executiv al Chelsea FC, Peter Kenyon, că vrea să vadă că gruparea se întreţine singură, dar rezultatele nu sunt, încă, deloc pe măsura aşteptărilor sale. Numai în ultimul an financiar, "albaştrii" au pierdut peste 65 de milioane de lire sterline.
Anunţul a fost făcut chiar de gruparea londoneză, care a anunţat cu surle şi trâmbiţe că, şi în acest an, pierderile s-au redus, de la aproape 75 de milionane de lire sterline în 2007 la "doar" 65 de milioane anul trecut. În ultimul sezon, concedierile antrenorilor Jose Mourinho şi Arvam Grant şi ale secunzilor acestora au cântărit mult în această balanţă, însumând 23 de milioane de lire, conform eurosport.yahoo.com.
În acelaşi timp, Peter Kenyon a anunţat că veniturile clubului au crescut cu aproape 12%, ajungând la 213 milioane de lire sterline în sezonul 2007/2008:
"Nu este nici un dubiu că trendurile pozitive şi reducerea continuă a pierderilor arată că Chelsea îşi dezvoltă o bază puternică pentru viitor, în special în condiţiile economice dificile."
Kenyon susţine că mai sunt, în continuare, şanse reale ca gruparea londoneză să ajungă să se susţină fără investiţiile patronului în decurs de 18 luni.
"Ne-am propus ţinde ambiţioase de a avea mai multe venituri decât cheltuieli până pe 30 iunie 2010 şi să nu mai avem nevoie de nici un ban drept investiţie din partea proprietarului clubului la începutul anului financiar 2009/2010.", a declarat Kenyon potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chelsea Londra Roman Abramovici
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close