Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chivu: Italia ar trebui să îşi recunoască problemele de rasism

Chivu: Italia ar trebui să îşi recunoască problemele de rasism

Chivu: Italia ar trebui să îşi recunoască problemele de rasism
02 Dec 2008   •   00:35

După ce Adrian Mutu a fost înjurat în capitala Italiei, la meciul pe care Fiorentina l-a disputat cu AS Roma, internaţionalul Cristi Chivu a declarat că este timpul ca o parte a fanilor italieni să îşi schimbe atitudinea şi convingerile, făcând totodată un apel la autorităţi să rezolve problema rasismului, în loc să o ascundă sub covor.
Chivu crede că autorităţile ar trebui să se implice mai mult pentru a înlătura o problemă care îi afectează pe mulţi dintre jucătorii străini din Italia. ?Trebuie să nu mai ascundem această problemă, este mult rasism în Italia. Pe fiecare stadion mi se spune că sunt ţigan şi că ar trebui să mă fac zugrav. Spun tot felul de lucruri, dar care pe mine nu mă afectează?, a declarat Chivu într-un interviu pentru revista GQ.
El a povestit că episodul cel mai neplăcut s-a petrecut pe când era gata să se transfere de la AS Roma la Inter. ?A fost un antrenament deschis în faţa a peste 25.000 de oameni şi am fost asediat cu insulte. Nu ştiu de ce. Când fanii adverşi de huiduie nu prea auzi, dar când este vorba despre un întreg stadiont atunci este o altă poveste. Am fost chiar şocat când un român mi-a spus că îi este ruşine cu ţara de unde vine. Cred că singura cale de a combate rasismul este să se recunoască existenţa lui, altfel Italia nu va scăpa niciodată de această problemă?, a spus Chivu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close