Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cluburile mari din Italia, învinuite că au provocat criza "Squadrei Azzurra"

Cluburile mari din Italia, învinuite că au provocat criza "Squadrei Azzurra"

Cluburile mari din Italia, învinuite că au provocat criza "Squadrei Azzurra"
25 Iun 2010   •   17:55

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete, a vorbit pe larg despre motivele care au dus la eliminarea prematură a Italiei de la Cupa Mondială din Africa de Sud, şi a surprins dând vina pe granzii din Serie A. Inter, AS Roma sau chiar AC Milan ar contribui la declinul fotbalului italian pentru că nu folosesc suficienţi jucători autohtoni, preferând să mizeze pe străini. Astfel, jucătorii italieni ar fi lipsiţi de experienţă internaţională.


"Suntem puţin îngrijoraţi pentru situaţia care este evidentă pentru toată lumea, de asemenea la nivel de club. Jucătorii au experienţă puţină la nivel internaţional şi acest lucru se vede la echipa naţională, unde nivelul competiţiei este mult mai ridicat şi dificultăţile mai mari. Avem o mare problemă cu calitatea jucătorilor care pot fi selecţionaţi. Multe cluburi mari mizează pe jucători străini, aşa că jucătorii italieni nu au experienţă internaţională."
, a declarat Abate potrivit football-italia.net.

Întrebat dacă regretă readucerea lui Marcello Lippi la cârma echipei naţionale în 2008, Abate a spus ferm că a avut motive serioase pentru a-i da din nou încredere acestuia după demiterea lui Donadoni.

"Trebuie să-mi asum responsabilitatea ca preşedinte al Federaţiei Italiene de Fotbal şi al naţionalei Italiei. L-am ales pe Lippi şi este o alegere pe care nu o regret pentru că nu aş avea de ce. După Campionatul European am ales să îl angajăm pe antrenorul care ne-a câştigat Cupa Mondială.", a conchis preşedintele FIGC.

Abate a omis, însă, să spună că Lippi a omis să convoace jucători de la Inter sau de la AS Roma care ar fi putut ajuta mult echipa naţională. Numele lui Mario Balotelli şi Francesco Totti au stat mult timp pe buzele italienilor înainte de Cupa Mondială, neconvocarea lor, alături de cea a lui Antonio Cassano,  stârnind aprigi controverse.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serie A nationala italiei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close