Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Columbia, Portugalia, Argentina şi Mexic, primele echipe calificate în sferturile CM Under-20

Columbia, Portugalia, Argentina şi Mexic, primele echipe calificate în sferturile CM Under-20

Columbia, Portugalia, Argentina şi Mexic, primele echipe calificate în sferturile CM Under-20
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    10 Aug 2011   •   12:49

Campionatul Mondial Under-20 care se desfăşoară în Columbia şi-a desemnat primele sfertfinaliste, după ce luni noapte au avut loc patru meciuri din cadrul optimilor de finală.

Gazda turneului final, Columbia, a câştigat cel de-al patrulea meci consecutiv la competiţia pe care o organizează, 3-2 împotriva naţionalei din Costa Rica, după ce a revenit spectaculos pe final, evitând astfel o eliminare neaşteptată.

Columbienii au deschi scorul prin Luis Muriel (56), însă costaricanii au trecut în avantaj după reuşitele lui John Ruiz (63) şi Mynor Escoe (65). Egalitatea a fost stabilită cu 11 minute înainte de final, de către Pedro Franco, calificarea Columbiei fiind pecetluită când toată lumea aştepta prelungirile de James Rodriguez, care a transformat un penalty.

În sferturile de finală, Columbia va întâlni pe Mexic, echipă care a trecut după loviturile de departajare de naţionala Camerunului, la finalul celor 120 de minute de joc scorul fiind 1-1. Africanii au marcat primii, prin Franck Ohanza (79), însă mexicanii au replicat imediat, golul lui Carlos Orrantia (81) trimiţând partida în prelungiri şi, ulterior, la penaltyuri.

Jucătorul cumpărat de AS Roma în această vară de la River Plate, Erik Lamela, a transformat două lovituri de pedeapsă pentru a aduce calificarea în sferturi Argentinei, după 2-1 în faţa Egiptului, care a înscris golul de onoare tot din penalty, prin Mohamed Salah.

Sud-americanii vor întâlni în faza următoare echipa Portugaliei, învingătoare cu 1-0 în meciul cu Guatemala. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris în minutul 7 de Nelson Oliveira, care a transformat un penalty uşor acordat de arbitru.

Marţi noapte au loc ultimele meciuri din optimile de finală, Nigeria - Anglia, Spania - Coreea de Sud, Brazilia - Arabia Saudită şi Franţa - Ecuador.

×
Subiecte în articol: Columbia Portugalia Argentina Mexic
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close