Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Costa Rica va lua locul Japoniei la Copa America

Costa Rica va lua locul Japoniei la Copa America

Costa Rica va lua locul Japoniei la Copa America
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mai 2011   •   14:20

Organizatorii Copei America s-au mişcat repede, după ce Japonia a anunţat oficial că renunţă la participarea la competiţia găzduită de Argentina în luna iulie. Locul niponilor va fi luat de Costa Rica, a anunţat marţi preşedintele federaţiei din această ţară, Eduardo Li.

Am luat decizia de a participa la Copa America. Putem merge cu echipa olimpică, la care să se adauge şi câţiva jucători de peste 23 de ani. Ne dorim să facem o impresie bună la nivel internaţional, iar o astfel de competiţie este ocazia perfectă pentru acest lucru”, a declarat oficialul din Costa Rica.

Refuzul Japoniei a fost anunţat definitiv luni, după ce oficialii niponi nu au reuşit să formeze o echipă competitvă pentru turneul de la începutul lunii iulie. Jucătorilor japonezi din Europa nu li s-a permis de către cluburile de care aparţin să plece la lot, în timp ce cluburile din J-League au deja un program superîncărcat, după ce meciurile din campionat au fost reprogramate în urma cutremurului şi a tsunamiului care au lovit ţara în martie.

Costa Rica va face parte din Grupa A a Copei America, alături de Argentina, Bolivia şi Columbia.

×
Subiecte în articol: Costa Rica japonia
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close