Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din Europa în 2015

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din Europa în 2015

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din Europa în 2015
Sursa foto: foto: Facebook
04 Ian 2016   •   18:37

Internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo a fost cel mai bun marcator din fotbalul european în anul 2015, pe parcursul căruia a reuşit să înscrie 57 de goluri în 57 de meciuri disputate pentru echipa sa de club, Real Madrid, şi selecţionata naţională.

Starul lusitan a fost, de altfel, singurul jucător care a realizat o medie de un gol pe meci anul trecut, reuşind să-l devanseze pe marele său rival, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), autorul a 52 de goluri în 62 de meciuri, precum şi pe polonezul Robert Lewandowski, jucătorul lui Bayern Munchen, care a trimis de 49 de ori balonul în poartă, în 58 de partide disputate, precizează cotidianul spaniol AS, citat de Agerpres.

Cristiano Ronaldo a marcat cele mai multe dintre golurile sale (54) pentru Real Madrid, în timp ce pentru reprezentativa Portugaliei a punctat de 3 ori.

Lionel Messi a înscris, la rândul său, 48 de goluri pentru Barca şi alte 4 pentru selecţionata Argentinei.

De menţionat că atacantul uruguayan Luis Suarez a marcat acelaşi număr de goluri ca şi Messi pentru FC Barcelona (48), însă nu a reuşit să înscrie niciunul pentru naţionala ţării sale pe parcursul lui 2015. Tridentul 'azulgrana' este completat de brazilianul Neymar, cu 45 de goluri.

Colegii lui Cristiano Ronaldo din atacul lui Real Madrid, francezul Karim Benzema şi galezul Gareth Bale, au marcat la rândul lor 25, respectiv 19 goluri în 2015, adaugă sursa citată.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close