Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Decizie istorică luată de UEFA

Decizie istorică luată de UEFA

Decizie istorică luată de UEFA
27 Mar 2018   •   14:45

Jucătorii care vor schimba cluburile în timpul sezonului vor putea evolua pentru ambele echipe în aceeaşi ediţie din Liga Campionilor, conform noilor reguli anunţate marţi de Uniunea europeană de fotbal (UEFA), informează Reuters. 

Forul fotbalistic continental a precizat, totodată, că le va permite echipelor să efectueze a patra schimbare în timpul reprizelor de prelungiri, cu ocazia fazelor eliminatorii din Liga Campionilor şi Europa League. 

Graţie noilor reguli, care vor intra în vigoare din sezonul viitor, un fotbalist care va evolua pentru o echipă în faza grupelor Champions League, iar apoi se va transfera în luna ianuarie, va putea evolua pentru nouă său club în faza eliminatorie a acestei competiţii. Aceeaşi regulă se va aplica şi în Europa League, precizează UEFA. 

Conform regulamentului actual, o echipă calificată în faza eliminatorie din Liga Campionilor şi Europa League este autorizată să înscrie trei jucători noi, între care unul singur care a reprezentat un alt club în grupele Europa League, dar niciunul care a evoluat pentru o altă formaţie în grupele Champions League. 

Din cauza regulilor în vigoare acum, FC Barcelona nu îl poate utiliza în Liga Campionilor pe brazilianul Philippe Coutinho, care a jucat deja pentru FC Liverpool în actuala ediţie a celei mai importante competiţii continentale intercluburi. 

În schimb, chilianul Alexis Sanchez a fost eligibil pentru Manchester United în Liga Campionilor, după transferul său de la Arsenal Londra, cu care a evoluat în toamnă Europa League. 

Noile regulamente aprobate de UEFA permit ca "un club să poată înregistra trei joi jucători eligibili, fără nicio restricţie", conform forului continental. 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close