Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Doliu în fotbal. Un fost campion mondial s-a stins din viață

Doliu în fotbal. Un fost campion mondial s-a stins din viață

Doliu în fotbal. Un fost campion mondial s-a stins din viață
07 Noi 2017   •   16:05

Doliu în lumea fotbalului. Un fost mare campion mondial s-a stins din viață.

Fostul fotbalist Hans Schaefer, campion mondial cu naţionala Germaniei în 1954, a murit marţi la vârsta de 90 de ani, a anunţat singurul club la care a jucat în cariera sa, FC Koln, scrie agenţia DPA. 

Schaefer, o extremă stângă, a marcat 15 goluri în 39 de meciuri pentru naţionala RFG, între 1952 şi 1962. Schaefer a fost căpitanul echipei la Mondialele din 1958 şi 1962. El a contribuit decisiv la golul înscris de Helmut Rahn în finala Mondialului din 1954, câştigată cu 3-2 în faţa Ungariei, care era mare favorită. 

Schaefer a evoluat între 1948 şi 1965 pentru FC Koln, cu care a fost de două ori campion al Germaniei, în 1962 şi 1964, ultimul titlu fiind cucerit în primul sezon după înfiinţarea Bundesligii. 

"Hans Schaefer este nemuritor în calitate de campion mondial şi este cel mai mare simbol al clubului", a afirmat preşedintele lui FC Koln, Werner Spinner. 

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a spus despre Schaefer: "Nu numai că a scris un capitol de neuitat al istoriei fotbalului în 1954, primul titlu mondial pentru DFB a schimbat întreaga Germanie postbelică". 

Lukas Podolski, altă vedetă a lui Koln, care acum joacă în Japonia, a scris pe Twitter: "Sunt foarte trist şi mi-l voi aminti mereu pe Hans Schaefer ca pe cel mai mare jucător al lui Koln şi un om extraordinar". 

Atacantul german Horst Eckel este acum singurul supravieţuitor al finalei din 1954, supranumită "miracolul de la Berna", după numele oraşului unde a avut loc meciul. Eckel are 85 de ani. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close