Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Două fotbaliste din Coreea de Nord, depistate pozitiv în timpul Campionatului Mondial

Două fotbaliste din Coreea de Nord, depistate pozitiv în timpul Campionatului Mondial

Două fotbaliste din Coreea de Nord, depistate pozitiv în timpul Campionatului Mondial
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
07 Iul 2011   •   20:22

Două jucătoare din Coreea de Nord au fost depistate pozitiv în urma unui control antidoping efectuat în timpul Campionatului Mondial de fotbal feminin care se desfăşoară în această perioadă în Germania.

 
Apărătoarele Song Jong Sun şi Jong Pok Sim au fost testate pozitiv, cu o substanţă pe care FIFA nu a dezvăluit-o, după primele două meciuri jucate de Coreea de Nord şi au fost suspendate pentru ultima întâlnire din grupă, 0-0 împotriva Columbiei.
 
Jens Grittner, purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Cupei Mondiale a declarat pentru Associated Press că forul mondial nu va mai face alte comentarii privind acest caz, totul fiind a chestiune internă a FIFA, dar a adăugat că nici jucătoarele în cauză, nici delegaţia nord-coreeană nu a cerut o a doua expertiză în intervalul de 12 ore în care o puteau face.
 
Ca o măsură de siguranţă, la finalul meciului Coreea de Nord-Columbia, toate jucătoarele asiatice au fost supuse unor teste antidoping.
 
Coreea de Nord a fost eliminată de la Cupa Mondială, fără a reuşi să înscrie măcar un gol. Jucătoarele din Asia au pierdut în faţa Statelor Unite (0-2), a Suediei (0-1) şi au remizat împotriva Columbiei (0-0). 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord dopaj Germania
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close