Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Experimentul din Europa League a avut succes: UEFA a extins "arbitrajul în cinci" la Ligă şi CE 2012

Experimentul din Europa League a avut succes: UEFA a extins "arbitrajul în cinci" la Ligă şi CE 2012

Experimentul din Europa League a avut succes: UEFA a extins "arbitrajul în cinci" la Ligă şi CE 2012
28 Mai 2010   •   09:13


Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, a decis ca din sezonul viitor sistemul de arbitraj în cinci (1 central + 4 tuşieri) să fie folosit şi în Liga Campionilor, după ce în acest sezon a fost experimentat în Europa League. Sistemul va fi totodată extins şi la Campionatul European din 2012, începând chiar cu faza preliminariilor.

"Comitetul Executiv a decis să folosească acest sistem în Liga Campionilor, Liga Europa şi Campionatul European. În ceea ce priveşte Liga Campionilor, sistemul va fi folosit de la meciurile de baraj până în finală. În Liga Europa, va fi ca în sezonul trecut, din faza grupelor. La Euro, sistemul va fi folosit începând din preliminarii, din luna august, şi în faza finală", a declarat secretarul general al forului, Gianni Infantino, citat de Mediafax.

Arbitrajul în cinci va fi folosit şi la Supercupa Europei, dintre Inter Milano şi Atletico Madrid, meci ce se va disputa în data de 27 august.

Comitetul Executiv al forului european a mai adoptat şi principiul fair-play-ului financiar, care va intra în vigoare într-un mod progresiv, astfel că primele sancţiuni se vor putea aplica din sezonul 2014-2015. Acesta prevedă că pentru a participa în competiţiile europene un club nu poate cheltui mai mulţi bani decât generează.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UEFA
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close