Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fabio Cannavaro a anunţat că se retrage din cauza problemelor medicale

Fabio Cannavaro a anunţat că se retrage din cauza problemelor medicale

Fabio Cannavaro a anunţat că se retrage din cauza problemelor medicale
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
10 Iul 2011   •   15:28

Fostul căpitan al naţionalei Italiei, Fabio Cannavaro, a anunţat că se retrage din fotbal din cauza problemelor medicale. Jucătorul de 38 de ani a dezvăluit că în urma testelor efectuate în această vară, medicii i-au recomandat să renunţe la activitatea competiţională.

 
Sunt foarte trist. Fotbalul înseamnă totul pentru mine. Nu este deloc un lucru simplu. Toată lumea spune că trebuie să vină şi acest moment, dar atunci când se întâmplă, este o decizie pe care trebuie să o înfrunţi. Am revenit în Dubai pentru a-mi continua antrenamentele, dar, din păcate, medicii nu mi-au permis să fac asta”, a spus Cannavaro.
 
Cannavaro şi-a început cariera de profesionist la Napoli, apoi a jucat pentru echipe importante ale Europei, precum Parma, Inter Milano, Juventus, în două rânduri, şi Real Madrid, înainte să se transfere anul trecut la Al Ahli. 
 
Momentul maxim al carierei a venit pe 9 iulie 2006, la Berlin, atunci când, în calitate de căpitan al squadrei azzurra, a ridicat Cupa Mondială deasupra capului după finala câştigată la penaltyuri în faţa Franţei.
 
În afară de titlul mondial din 2006, Cannavaro şi-a mai trecut în palmares două campionate şi o Supercupă ale Spaniei cu Real Madrid, o Cupă UEFA, două Cupe şi o Supercupă ale Italiei cu Parma, dar şi alte două Scudetto cu Juventus, revocate însă în urma scandalului Calciopoli. De asemenea, italianul este singurul fundaş desemnat cel mai bun jucător al anului de FIFA, în 2006, an în care a cucerit şi Balonul de Aur.
 
Cannavaro a participat la patru campionate mondiale cu naţionala Italiei, fiind cel mai selecţionat jucător din istoria squadrei azzurra, pentru care a jucat de 136 de ori între 1997 şi 2010.
 
Deşi nu va mai continua să joace, Cannavaro urmează să rămână la Al Ahli, ca membru al staffului tehnic al clubului.
 
Cu siguranţă, cei 19 ani de experienţă la nivel înalt ne vor ajuta. Fabio este un campion mondial şi a jucat la echipe importante din Europa. Acest CV va fi de ajutor pentru Al Ahli”, a spus Abdullah al-Naboodah, preşedintele clubului din Emirate. 

×
Subiecte în articol: retragere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close