Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Francesco Toldo se retrage din fotbal la 38 de ani

Francesco Toldo se retrage din fotbal la 38 de ani

Francesco Toldo se retrage din fotbal la 38 de ani
08 Iul 2010   •   14:33

Fostul portar al echipei naţionale a Italiei, Francesco Toldo, a pus mănuşile în cutia cu amintiri şi se retrage din fotbal la 38 de ani. Format de AC Milan, Toldo şi-a petrecut majoritatea carierei de jucător la Fiorentina şi la Inter Milano şi a apărat poarta "Squadrei Azzurra" în 28 de partide. În ultimii cinci ani, Toldo a fost la Inter rezerva brazilianului Julio Cesar.

Toldo, născut în 1971 în localitatea Padua, va lucra din acest moment ca oficial la Inter Milano. Deocamdată, însă, italianul se pregăteşte pentru o vacanţă lungă, cum fotbaliştii nu au parte niciodată.

"Va fi o vacanţă lungă anul acesta, pentru că nu mai joc fotbal. Este prima oară când spun asta în mod oficial şi sunt destul de emoţionat, pentru că a fost meseria mea timp de 20 de ani.", a declarat Toldo pentru site-ul oficial al clubului Inter.

Printre momentele cele mai notabile din cariera lui Toldo era finala de Campionat European din 2000, când Italia a pierdut în finală, 1-2, în faţa Franţei în turneul din Belgia şi Olanda. Toldo şi-a dus echipa în finală apărând trei lovituri de la 11 metri în timpul semifinalei cu ţara gazdă Olanda.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Inter Milano nationala italiei
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close