Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Franţa şi Uruguay vor juca finala Cupei Mondiale Under-20

Franţa şi Uruguay vor juca finala Cupei Mondiale Under-20

Franţa şi Uruguay vor juca finala Cupei Mondiale Under-20
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Iul 2013   •   10:40

Franţa s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale Under-20, care se desfăşoară în Turcia, după ce a trecut în semifinale de Ghana, urmând să joace în ultimul act împotriva Uruguayului, care a eliminat naţionala Irakului în urma loviturilor de departajare.

În prima semifinală, la Bursa, Franţa a învins Ghana cu scorul de 2-1, datorită dublei reuşite de Florian Thauvin, care a marcat în finalul primei reprize şi cu un sfet de oră înainte de sfârşitul timpului regulamentar.

Africanii au avut un excelent început de repriză secundă, perioadă în care au şi egalat la unu, prin Ebenezer Assifuah, dar nu au putut repeta performanţa din 2009, când au ajuns în finală, pe care au şi câştigat-o în faţa Braziliei, deşi Franţa a evoluat în inferioritate numerică în ultimele minute, după eliminarea lui Samuel Umtiti.

Locul 4 la precedenta ediţie a Cupei Mondiale, în 2011, Franţa va juca pentru titlu împotriva Uruguayului, care s-a impus cu 7-6 în faţa Irakului în urma loviturilor de departajare, după ce, la finalul celor 120 de minute de joc, rezultatul a fost egal, scor 1-1.

Irakienii, surpriza plăcută a turneului, au marcat primii în partida de la Trabzon, prin Ali Adnan, în minutul 34, şi au dat senzaţia că vor reuşi un nou rezultat neaşteptat. Dar, cu trei minute înainte de final, sud-americanii au egalat prin Gonzalo Bueno şi au trimis meciul în prelungiri.

În cele 30 de minute suplimentare nu s-a marcat, astfel că a doua finalistă s-a decis la penaltyuri, acolo unde ratarea decisivă i-a aparţinut lui Saif Salman.

Ambele finale, cea pentru locul 3 şi cea pentru titlul mondial, se vor disputa sâmbătă, la Istanbul.

×
Subiecte în articol: Franta Uruguay bursa turcia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close