Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Gian Piero Gasperini a fost demis de la Inter Milano

Gian Piero Gasperini a fost demis de la Inter Milano

Gian Piero Gasperini a fost demis de la Inter Milano
de M.T.    |    21 Sep 2011   •   14:50

Gian Piero Gasperini a fost demis de la Inter Milano, după ce echipa românului Cristi Chivu a pierdut marţi seară meciul din Serie A cu Novara, scor 1-3. Tehnicianul de 53 de ani, care l-a înlocuit în această vară pe brazilianul Leonardo, plecat la PSG, este primul antrenor din istoria clubului care părăseşte echipa fără să fi câştigat măcar o partidă.

FC Internazionale anunţă că, în această dimineaţă, antrenamentul echipei de la Appiano Gentile a fost condus de Daniele Bernazzani şi de Giuseppe Baresi. Clubul îi mulţumeşte lui Gian Piero Gasperini pentru munca depusă şi îşi exprimã regretul pentru întreruperea relaţiei cu antrenorul”, se arată într-un comunicat oficial de pe site-ul nerazzurrilor.

Încă de la început, angajarea lui Gasperini nu a fost privită cu ochi buni de specialişti şi de fani. În primul rând, din cauza lipsei de experienţă a tehnicianului la un club important, dar şi pebtru că fostul antrenor de la Genoa nu a fost prima variantă luată în calcul de Moratti, care a încercat iniţial să-i aducă pe Giuseppe Meazza pe Fabio Capello, Marcelo Bielsa sau Andre Villas-Boas.

De asemenea, ideil tactice ale lui Gasperini, în special sistemul 3-4-3, nu a fost acceptate de jucători, iar patronul a criticat public alegerile antrenorului.

În acest moment, Claudio Ranieri pare principalul favorit să-i succeadă lui Gasperini, mai ales după ce Moratti a declarat că exclude o soluţie internă, adică promovarea secundului Giuseppe Baresi.




×
Subiecte în articol: demitere Inter Milano Serie A
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close