Antena 3 Sport Fotbal extern Greva jucătorilor din Serie A s-a încheiat. Sezonul începe vineri cu meciul Milan-Lazio

Greva jucătorilor din Serie A s-a încheiat. Sezonul începe vineri cu meciul Milan-Lazio

de M.T.    |    06 Sep 2011   •   10:49
Greva jucătorilor din Serie A s-a încheiat. Sezonul începe vineri cu meciul Milan-Lazio

Sindicatul jucătorilor din Italia şi conducerea Ligii au ajuns la un acord pentrun semnarea unui nou contract colectiv de muncă, ceea ce înseamnă finalul grevei care a amânat startul noului sezon de Serie A.

 
Cele două părţi au semnat o înţelegere provizorie, valabilă până în vara anului viitor, care rezolvă pentru moment neînţelegerile privind situaţia jucătorilor care nu mai sunt doriţi la o anumită echipă.
 
A meritat să avem o astfel de dispută. Cluburile au obţinut în mare parte ceea ce şi-au dorit. Este un acord foarte inovator”, a declarat Maurizio Beretta, preşedintele Ligii.
 
Bunăvoinţa jucătorilor în aceste negocieri nu trebuie trecută cu vederea. Dacă Beretta spune despre cluburi că au obţinut mult din ceea ce şi-au dorit, asta înseamnă că nu va mai fi mult de discutat pentru noul contract, care îl va înlocui ope cel actual, unul provizoriu”, a spus Damiano Tommasi, preşedintele sindicatului jucătorilor.
 
Vechea înţelegere dintre Ligă şi fotbalişti a expirat la finalul sezonului 2009-2010, iar semnarea unui nou contract a fost tergiversată de-a lungul întregii stagiuni precedente, când greva a fost evitată de două ori în ultimul moment. Nu la fel s-a întâmplat şi în această vară, când negocierile dintre cele două părţi nu au dus la un punct comun, iar debutul noii ediţii de campionat a fost amânat.
 
Serie A va porni la drum vineri, atunci când este programat meciul dintre campioana AC Milan şi Lazio, echipa la care evoluează românul Ştefan Radu.

×
Subiecte în articol: grevă Serie A
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close