Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Inter Milano, acuzată că a trucat meciuri în 2008. Moratti tace, procurorii neagă

Inter Milano, acuzată că a trucat meciuri în 2008. Moratti tace, procurorii neagă

Inter Milano, acuzată că a trucat meciuri în 2008. Moratti tace, procurorii neagă
30 Ian 2009   •   13:24

Echipa lui Cristi Chivu, Internazionale Milano, este acuzată că a pierdut intenţionat unele partide de la finalul sezonului trecut pentru a-şi creşte cota de pariuri la câştigarea campionatului, potrivit unui raport oficial publicat în ediţia online de vineri a cotidianului italian Il Giornale.
Procurorii din Milano au negat însă raportul, susţinând că nu au cercetat niciodată trucarea meciurilor. Un comunicat al Biroului de Procuratură din Milano, publicat în Gazzetta Dello Sport, spune: ?Biroul ar dori să precizeze că nicio anchetă nu a fost deschisă în ceea ce priveşte sezonul 2007/2008 şi, în special, Inter?.
Partea învinuită, Inter, nu a oferită încă un comunicat oficial cu privire la această problemă, însă preşedintele Massimo Moratti a declarat la Sky Sport Italia că nu doreşte să comenteze. ?Am auzit despre această problemă. Totuşi, nu am citit ziarul şi, astfel, nu mă pot pronunţa asupra poveştii. Vă mulţumesc?, a declarat Moratti.
Raportul publicat în Il Giornale arată că formaţia din Milano, care a câştigat titlul în ultima etapă a sezonului trecut, a terminat la egalitate şi a pierdut unele partide în mod intenţionat pentru a creşte cota la casele de pariuri pe final, pe măsură ce AS Roma se apropia de gruparea antrenată de Roberto Mancini
Partidele vizate sunt cele de după etapa 24, mai ales că mai multe case de pariuri au blocat mizele că Inter va câştiga titlul de campioană. Ancheta a fost pornită de poliţie, după ce s-au interceptat mai multe convorbiri telefonice între fostul antrenor de la Inter, Roberto Mancini, şi mafiotul Domenico Brescia, fan al echipei şi acuzat pentru trafic de droguri. De asemenea, raportul arată că în timpul partidelor au avut loc mai multe incidente, iar întoarecerea lui Zlatan Ibrahimovici după o accidentare a fost prelungită, deşi acesta era complet refăcut. De asemenea, Julio Cruz l-a lăsat pe Marco Materazzi să execute penalty-ul din meciul cu Siena, fundaşul a ratat şi partida s-a terminat la egalitate, scor 2-2, iar diferenţa faţă de AS Roma a fost de un punct cu o etaptă înainte de final.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Inter Milano
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close