Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Inter Milano, acuzată de „fraudă sportivă” în timpul scandalului Calciopoli

Inter Milano, acuzată de „fraudă sportivă” în timpul scandalului Calciopoli

Inter Milano, acuzată de „fraudă sportivă” în timpul scandalului Calciopoli
05 Iul 2011   •   11:58

Inter Milano este în pericol să-şi piardă titlul de campioană din 2006, obţinut la masa verde, după ce procurorul Stefano Palazzi a acuzat clubul condus de Massimo Moratti că ar fi „încălcat articolul de regulament legat de fraudă sportivă, cu scopul de a obţine avantaje în clasament”.

 
Principalul vizat de raportul de 72 de pagini al lui Palazzi este fostul preşedinte al nerazzurrilor, Giacinto Facchetti, decedat în septembrie 2006. Procurorul italian a scris că oficialul Interului se afla în permanentă legătură cu Paolo Bergamo şi Pier Luigi Pairetto, şefii arbitrajului din Serie A, concluzie la care a ajuns după examinarea mai multor înregistrări telefonice din perioada respectivă, disponibile la Tribunalul din Napoli.
 
Stefano Palazzi este acelaşi care, săptămâna trecută, anunţa că Juventus „nu are un caz solid” în ceea ce priveşte cererea înaintată către Federaţia italiană de revocare a titlului acordat la masa verde Interului în 2006. Însă, în lumina raportului prezentat luni, Curtea Federală a FIGC ar putea decide altfel, o hotărâre în acest sens fiind aşteptată pentru data de 18 iulie.
 
Reacţia lui Massimo Moratti nu s-a lăsat aşteptată. „Este un atac inacceptabil. Acuzaţiile la adresa lui Facchetti sunt grave, ofensatoare şi prosteşti. Tot ceea ce pot spune este că Palazzi a greşit. Acestea sunt atacurile unui procuror, nu vorbim de un proces, aşa că lumea poate spune ceea ce doreşte. Dar eu şi clubul pe care îl conduc nu vom accepta aşa ceva. Se crează o atmosferă urâtă, asemănătoare cu cea din perioada Calciopoli, când toată lumea se făcea că nu ştie ce se petrece. fanii interului ştiu exct ce fel de om a fost Giacinto”, a declarat preşedintele vicecampioanei Italiei.

×
Subiecte în articol: Inter Milano
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close