Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Inter Milano este campioană a Italiei pentru a 18-a oară. Vezi tabloul final al Serie A (VIDEO)

Inter Milano este campioană a Italiei pentru a 18-a oară. Vezi tabloul final al Serie A (VIDEO)

Inter Milano este campioană a Italiei pentru a 18-a oară.  Vezi tabloul final al Serie A (VIDEO)
Sursa foto: diego milito
16 Mai 2010   •   18:07

Internazionale Milano a câştigat, duminică, titlul de campioană în Serie A după o victorie reputată pe terenul celor de la Siena. Echipa românului Cristian Chivu s-a impus cu 1-0 şi a obţinut astfel cel de-al cincilea titlu consecutiv, dintre care ultimele două sub conducerea portughezului Jose Mourinho. Inter a mai câştigat în acest an şi Cupa Italiei şi va încerca la Madrid să obţină şi trofeul Ligii Campionilor.
Duminică s-a disputat ultima etapă din Serie A, iar Inter era favorită să câştige titul în dauna celor de la AS Roma. Meciul de la Siena, echipă deja retrogradată în Serie B, nu a fost unul foarte dificil, iar "nerazzurri" s-au impus prin golul marcat de argentinianul Diego Milito în minutul 57. Nici AS Roma nu avea probleme în partida de la Verona, cu Chievo, câştigând cu 2-0 prin golurile înscrise de Vucinic (minutul 39) şi De Rossi (minutul 45), dar victoria nu le era suficientă romanilor dacă Inter nu se împiedica.

În cele din urmă, rezultatele au favorizat-o pe Inter, care realizează astfel eventul în Italia. Principalul obiectiv al preşedintelui Massimo Moratti este, în acest moment, să îl păstreze pe antrenorul Jose Mourinho pe Giuseppe Meazza, el fiind curtat insistent de Real Madrid.
Tot duminică, Sampdoria a învins-o pe Napoli cu scorul de 1-0, prin golul lui Pazzini din minutul 52, şi şi-a asigurat locul al patrulea în Seria A. Astfel, echipa genoveză s-a calificat în playoff-ul Ligii Campionilor.
Celelalte rezultate ale ultimei etape din Serie A:
Atalanta - Palermo 1-2
Bari - Fiorentina 2-0
Cagliari - Bologna 1-1
Catania - Genoa 1-0
Chievo - AS Roma 0-2
Parma - Livorno 4-1
Sampdoria - Napoli 1-0



Clasament:

1. Inter Milano - Campioană

2. AS Roma - calificată în Liga Campionilor

3. AC Milan - calificată în Liga Campionilor

4. Sampdoria - calificată în preliminariile Ligii Campionilor

5. Palermo - calificată în Europa League

6. Napoli - calificată în Europa League

7. Juventus - calificată în Europa League

Echipe retrogradate: Atalanta, Siena şi Livorno
Golgeter:Antonio Di Natale de la Udinese, cu 29 de reuşite în 38 de partide.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serie A Inter Milano AS Roma
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close