Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Japonia, în finala Cupei Mondiale din Canada

Japonia, în finala Cupei Mondiale din Canada

Japonia, în finala Cupei Mondiale din Canada
02 Iul 2015   •   09:21

Selecționata Japoniei, deținătoarea trofeului, va întâlni formația Statelor Unite în finala Cupei Mondiale feminine de fotbal din Canada, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 2-1, miercuri seara, în semifinala jucată la Edmonton, scrie Agerpres.
 
Finala va avea loc duminică, la Vancouver (luni, 02,00, ora României), și va fi o reeditare a finalei ediției trecute a Cupei Mondiale, când americancele au ratat titlul al loviturile de departajare (la Frankfurt). Ultimul titlu mondial al echipei SUA datează din 1999. Cele două echipe s-au înfrunta și în finala turneului olimpic de la Londra, în 2012, când americancele au câștigat medaliile de aur.

Japonia a câștigat a doua semifinală a competiției din Canada grație unui autogol al Laurei Bassett, în prelungirile partidei (90+2). Aya Miyama (32 — penalty) deschisese scorul pentru nipone, iar Fara Williams (41 — penalty) a restabilit egalitatea.

Anglia a rezistat bine în fața campioanei mondiale și a lăsat impresia că poate furniza o nouă surpriză dacă ajunge în prelungiri, însă Bassett, aflată sub presiune, a trimis mingea în propria poartă în încercarea de a degaja.

Japonia și-a concretizat superioritatea din prima repriză dintr-un penalty obținut de Ariyoshi, poate în afara suprafeței de pedeapsă, relatează AFP. Anglia a arătat capacitate de reacție și a egalat rapid, după un contact minim între Houghton și Ogimi.

Anglia a pus destule probele Japoniei, având ocaziile mai mari în acest meci, printre care și o bară (Duggan — 62).

Sâmbătă, la Edmonton, în finala mică a competiției, Anglia va înfrunta echipa Germaniei.

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close