Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Japonia. Meciurile de fotbal şi "Mondialele" de patinaj artistic au fost suspendate

Japonia. Meciurile de fotbal şi "Mondialele" de patinaj artistic au fost suspendate

Japonia. Meciurile de fotbal şi "Mondialele" de patinaj artistic au fost suspendate
14 Mar 2011   •   14:21

Jocurile de fotbal din luna martie din J-League au fost amânate în urma seismului care a zguduit vineri nord-estul Japoniei. Meciurile afectate sunt cele din 19-20 martie şi 26-27 martie, precum şi cele din Cupa Japoniei, programată să debuteze miercuri.

Cutremurul de magnitudine 8,9 şi tsunamiul care au lovit coasate de nord-est a ţării au forţat şi amânarea meciurilor din weekend-ul trecut, precum şi întâlnirile din Liga Campionilor Asiei în care erau implicate formaţiile Kashima Antlers şi Nagoya Grampus.

Măsurile au fost luate după ce şefii Ligii au luat în considerare problemele de electricitate în anumite zone ale ţării şi daunele suferite de stadioane. "Era foarte dificil să asigurăm protecţia fanilor pe stadioane", a anunţat J-League într-un comunicat.

Probleme şi cu Mondialele de patinaj artistic
Altfel, Federaţia internaţională de patinaj (ISU) a decis să amâne Campionatele Mondiale de patinaj artistic prevăzute la Tokyo între 21 şi 27 martie. "Alternativa amânării evenimentului sau anularea pur şi simplu a acestuia este în continuare în studiu", se mai arată într-un comunicat semnat de preşedintele ISU, Ottavio Cinquanta.

Ar fi pentru prima oară după 50 de ani când Mondialele de patinaj artistic ar fi anulate. În 1961, întreaga delegaţie americană a pierit într-un accident de avion, produs în momentul aterizării la Bruxelles, cu câteva zile înaintea debutului CM de la Praga, determinând membrii Comitetului Executiv al ISU să decidă anularea competiţiei din anul respectiv.

România urma să fie reprezentată la Mondialele de la Tokyo de Zoltan Kelemen (masculin) şi Sabina Măriuţă (feminin).

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close