Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Japonia şi-a anunţat retragerea de la Copa America

Japonia şi-a anunţat retragerea de la Copa America

Japonia şi-a anunţat retragerea de la Copa America
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2011   •   10:54

Federaţia japoneză a anunţat oficial că echipa naţională nu va onora invitaţia de a paticipa la ediţia din acest an a Copei America, din cauza faptului că ţara încă se reface după dezastrul de la începutul lunii martie. Competiţia, rămasă acum fără una dintre participante, se va desfăşura între 1 şi 24 iulie în Argentina.

 
În acest moment, prioritatea Japoniei este aceea de a continua să salveze vieţi şi să reconstruiască ţara după ce aceasta a fost lovită de cutremur şi tsunami. Ne pare rău că trebuie să ne retragem, pentru că am crescut mult în fotbal jucând împotriva echipelor sud-americane”, a declarat Junji Ogura, preşedintele federaţiei japoneze.
 
Preşedintele CONMEBOL, Nicolas Leoz, a anunţat că va fi organizată o întâlnire pentru găsirea unei echipe care să înlocuiască Japonia, niponii urmând să fie invitaţi la ediţia din 2015 a Copei America, organizată de Brazilia. Japonezii au mai participat la această competiţie în 1999.
 
Cel mai probabil, Japonia va fi înlocuită de Costa Rica sau de Canada, purtătorul de cuvânt al CONMEBOL, Nestor Benitez, declarând că „o decizie finală în acest sens va fi luată abia când toţi membrii vor ajunge la un consens”.

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close