Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Josep Guardiola a decis unde vrea să antreneze

Josep Guardiola a decis unde vrea să antreneze

 Josep Guardiola a decis unde vrea să antreneze
Sursa foto: foto: Instagram
05 Ian 2016   •   19:07

'Vreau să antrenez în Anglia'', a declarat marţi Josep Guardiola, precizând că ''nu are încă un nou club'', cu ocazia primei sale conferinţă de presă susţinută după anunţul plecării sale de la Bayern Munchen în finalul sezonului, transmite Agerpres.

''Am această posibilitate de a merge în Anglia. Este momentul bun'', a explicat spaniolul, care pe 18 ianuarie va împlini 45 de ani. ''Sunt încă tânăr şi am nevoie de noi provocări'', a adăugat el.

''Nu am încă oferte, nu pot spune altceva pentru moment'', a precizat mentorul Barcei, pe care a părăsit-o pentru un concediu sabatic de un an înainte de a veni în Bavaria în vara anului 2013.

''Sper ca Rummenigge (preşedintele lui Bayern) şi staff-ul să-mi înţeleagă alegerea, mi-ar părea rău dacă ei ar fi dezamăgiţi de alegerea mea'', a adăugat Pep Guardiola, precizând că va vorbi despre acest subiect ''pentru prima dată'' cu jucătorii săi în timpul stagiului din această iarnă din Qatar, care debutează miercuri.

Catalanul este curtat de echipe din Premier League, în principal de Manchester City, unde antrenorul chilian Manuel Pellegrini se află sub contract până în 2017.

Plecarea lui Guardiola, la finalul celui de-al treilea sezon în Bavaria, şi înlocuirea lui cu italianul Carlo Ancelotti au fost anunţate de clubul bavarez pe 20 decembrie, la finalul turului din Bundesliga.

''Carlo este antrenorul perfect pentru această echipă. Sunt sigur că totul va merge bine pentru el şi pentru Bayern'', a subliniat Guardiola, care încearcă să câştige al 3-lea titlu naţional la rând de la venirea sa la Munchen în vara lui 2013, după plecarea lui Jupp Heynckes.

''Pep Guardiola va lucra aici'', a asigurat Pellegrini în ziua anunţului plecării lui Guardiola, adăugând: ''Nu ştiu dacă se va întâmpla în sezonul următor sau va fi mai târziu, însă într-o zi el va veni aici''.

Lider al campionatului la jumătatea sezonului, Bayern este calificată şi în sferturile de finală al Cupei Germaniei şi în optimile Ligii Campionilor.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close