Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Josip Ilicic, autorul celei mai spectaculoase pase din ultima etapă a Serie A

Josip Ilicic, autorul celei mai spectaculoase pase din ultima etapă a Serie A

Josip Ilicic, autorul celei mai spectaculoase pase din ultima etapă a Serie A
10 Ian 2011   •   17:21

Palermo s-a lovit de un zid pe Bentegodi, unde Chievo i-a ţinut pe atacanţii adverşi la respect. Nici magia lui Josip Ilicic nu a reuşit să desfacă apărarea celor din Verona, care au terminat partida aşa cum au început-o, cu scorul de 0-0.

Josep Ilicic a fost autorul singurei faze memorabile a partidei, o pasă cu călcâiul care concurează pentru cea mai tare fază a sezonului.

 


Jucătorul sloven s-a bucurat de o ascensiune incredibilă în ultimul sezon, începând cu luna iulie a anului trecut. Abia transferat de Maribor pentru 80.000 de euro, jucătorul de 23 de ani a înscris de două ori împotriva lui Hibernian în prima manşă a turului trei preliminar din Europa League. Directorul sportiv al lui Palermo, Walter Sabatini, se afla la meci, echipa sa urmând să întâlnească echipa învingătoare o lună mai târziu.

Ilicic nu a ratat "interviul" şi a strălucit încă o dată. După ce a pierdut prima manşă cu 0-3, Maribor s-a distanţat la 2-0 în returul din Slovenia. Arhitectul revenirii era nimeni altul decât Ilicic, care şi marcase golul secund. S-a dovedit inutil în cele din urmă, după ce Abel Hernandez le-a salvat pielea italienilor cu o "dublă" ce i-a dus pe sicilieni în faza grupelor, dar Ilicic şi-a pus amprenta.

O zi mai târziu, directorul sportiv al lui Maribor, legendarul Zlatko Zahovic, a primit un fax. Era o ofertă de 2,2 milioane de euro pentru Ilicic, o sumă de aproape 27 de ori mai mare decât ce plătise el către Interblock pentru transferul tânărului coordonator de joc în urmă cu o lună. Ilicic a ajuns astfel în Sicilia, unde salariul lui s-a dublat.

Iată rezultatele din ultima etapă a turului din Serie A:
Sampdoria - Roma 2-1
Bari - Bologna 0-2
Catania - Inter 1-2
Cesena - Genoa 0-0
Chievo - Palermo 0-0
Fiorentina - Brescia 3-2
Lazio - Lecce 1-2
Milan - Udinese 4-4
Parma - Cagliari 1-2
Napoli - Juventus 3-0

Clasament
1.MILAN 40p.
2.Napoli 36p.
3.Lazio 34p.
4.Roma 32p.
------------------
18.Lecce 18p.
19.Brescia 15p.
20.Bari 14p.




×
Subiecte în articol: Serie A
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close