Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus şi-a inaugurat noul stadion cu un spectacol grandios şi o remiză cu Notts County

Juventus şi-a inaugurat noul stadion cu un spectacol grandios şi o remiză cu Notts County

Juventus şi-a inaugurat noul stadion cu un spectacol grandios şi o remiză cu Notts County
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Sep 2011   •   10:33

 Juventus şi-a inaugurat noul stadion joi seară, printr-un spectacol grandios şi un meci amical împotriva lui Notts County, încheiat la egalitate, scor 1-1. 

 
După 114 ani, Juventus şi-a găsit propria casă. Vom scrie un nou capitol al unei legende care, dincolo de dezamăgiri şi bucurii, de preşedinţi şi jucători, a încălzit inimiile unor întregi generaţii: o legendă numită Juventus”, a spus preşedintele Andrea Agnelli în discursul de deschidere, înainte de a tăia panglica noii arene.
 
A urmat un spectacol grandios, un show de sunet şi culoare, în care clubul torinez a prezentat succesele şi momentele memorabile din trecut, şi-a amintit de marile nume care au scris istoria echipei şi a prezentat omagii pentru familia Agnelli, precum şi pentru victimele de pe Heysel.
 
Festivitatea de inaugurare a Juventus Arena a fost regizată de Marco Balich, acelaşi care s-a ocupat de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2006, care au avut loc la Torino.
 
Seara de gală s-a încheiat cu amicalul disputat împotriva englezilor de la Notts County. Luca Toni a marcat primul gol pe noua arenă în startul părţii a doua, când a reluat în poartă mingea respinsă de portar în urma penaltyului executat slab de Quagliarella, pentru ca oaspeţii să egaleze prin Lee Hughes, care a profitat de confuzia din apărarea torineză.
 
Noul stadion al lui Juventus a fost construit în doi an şi are o capacitate de 41.000 de locuri. Noutatea o reprezintă lipsa pistei de atletism şi a gardurilor care separă terenul de joc de tribune, după modelul englez. Costul total al construcţiei se ridică la aproximativ 105 milioane de euro, iar în împrejurimile arenei vor exista 50 de stele comemorative, în cinstea celor mai importanţi jucători care au îmbrăcat tricoul bianconero.
 

×
Subiecte în articol: Juventus inaugurare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close