Antena 3 CNN Sport Fotbal extern KAZAHSTAN-ROMÂNIA 0-0. Tricolorii pierd două puncte după două penalty-uri neacordate

KAZAHSTAN-ROMÂNIA 0-0. Tricolorii pierd două puncte după două penalty-uri neacordate

KAZAHSTAN-ROMÂNIA 0-0. Tricolorii pierd două puncte după două penalty-uri neacordate
11 Oct 2016   •   19:33

KAZAHSTAN-ROMÂNIA 0-0. Pe un teren foarte dificil (gazon sintetic), tricolorii nu au reuşit să se adapteze prea bine şi jocul lor a fost mult sub nivelul arătat sâmbătă, la Erevan (5-0 cu Armenia).

România a făcut un joc mai bun în prima repriză, însă a pierdut două piese importante, Grigore şi Chipciu, ambii după intrări dure ale kazahilor, nesancţionate de arbitru.

Prima ocazie a meciului a fost irosită de Stancu (9), al cărui şut din careu a trecut puţin pe lângă poartă. La aceeaşi fază, Dragoş Grigore a fost lovit cu cotul de Ahmetov în săritură, însă arbitrul nu a sancţionat brutalitatea.

Gazdele au fost aproape să speculeze o eroare a lui Grigore (încă groggy după lovitura primită), dar Hijnicenko (21) nu a fost atent. Tătăruşanu a avut o intervenţie bună (25), la o eroare a lui Toşca.

În restul timpului, România a controlat jocul şi a construit atacuri către poarta lui Pokatilov. Răzvan Marin a tras bine la colţul scurt (28), dar portarul a scos in extremis. Hoban a trimis mingea în Popa (28), aflat pe traiectoria către poartă, la o altă fază periculoasă a echipei antrenate de Christoph Daum.

Stanciu a avut câteva încercări, dar în min. 31 şi 41 a executat imprecis lovituri libere, iar în minutul 37 şutul său a fost respins în corner de portar.

Stancu a tras puţin pe lângă poartă (38), iar echipa României a fost privată de un penalty în min. 45, când Chipciu a fost faultat în careu în postură de ultim apărător, dar nu s-a acordat nimic. Jucătorul lui Anderlecht a fost înlocuit accidentat după această fază. De altfel arbitrajul a favorizat jocul dur al gazdelor, mai mulţi jucători kazahi nefiind sancţionaţi pentru intervenţiile dincolo de limita regulamentului.

Partea secundă a fost mult mai slabă pentru tricolori, care au cedat fizic. Totuşi, jucătorii noştri şi-au creat două situaţii notabile, un şut al lui Popa din marginea careului, reţinut de Pokatilov (61), dar mai ales ocazia din minutul 88, când Stancu a pătruns din unghi, mingea sa a fost deviată spre propriile buturi de Pokatilov, dar Enache a alunecat la trei metri de poartă şi nu a reuşit să trimită balonul în plasă, goalkeeper-ul respingând în cele din urmă.

România a pierdut alte două puncte importante în această campanie, după 1-1 acasă cu Muntenegru în meciul de debut.

România este neînvinsă de 15 partide în preliminarii (excluzând barajele), 8 victorii şi 7 egaluri.

Kazahstan, care a remizat acasă şi cu Polonia, 2-2, nu a mai învins pe teren propriu de opt partide, ultimul succes datând din septembrie 2014.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close