Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La alţii se poate! Polonezii de la Jagiellonia Bialystok, retrogradaţi pentru corupţie

La alţii se poate! Polonezii de la Jagiellonia Bialystok, retrogradaţi pentru corupţie

La alţii se poate! Polonezii de la Jagiellonia Bialystok, retrogradaţi pentru corupţie
13 Feb 2009   •   11:44

Dacă la noi procurorii DNA îşi plimbă "valiza" prin presă, polonezii nu stau mult pe gânduri până să treacă la fapte. Comisia de Disciplină a Federaţiei Poloneze de Fotbal (PZPN) a retrogradat în eşalonul secund, pentru corupţie, echipa Jagiellonia Bialystok, ocupanta locului zece în clasamentul campionatului Poloniei.
PZPN a anunţat că sancţiunea este valabilă din sezonul viitor şi a fost dictată duăî ce clubul Jagiellonia a fost găsit vinovat de cinci acte de corupţie, în sezonul 2004/2005. Clubul polonez poate contesta această decizie la Curtea de Arbitraj.
Anul trecut, alte patru grupări poloneze din prima ligă au fost retrogradate deoarece au acceptat bani pentru a nu-şi apăra corect şansele în câteva meciuri. În cadrul unei operaţiuni vaste de luptă împotriva corupţiei din fotbal, peste 160 de persoane - arbitri, fotbalişti, antrenori şi membri ai federaţiei poloneze - au fost trimise în judecată. Printre acestea se află şi fostul selecţioner al Poloniei, Janusz Wojcik, care a fost inculpat pentru corupţie, în octombrie 2008, şi care riscă o condamnare la zece ani de închisoare, informează Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close