Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor revine cu duelul clasic dintre Sir Alex Ferguson şi Mourinho

Liga Campionilor revine cu duelul clasic dintre Sir Alex Ferguson şi Mourinho

Liga Campionilor revine cu duelul clasic dintre Sir Alex Ferguson şi Mourinho
Sursa foto: Mourinho vs Ferguson
24 Feb 2009   •   16:27

Manchester United şi Arsenal Londra au o sarcină dificilă marţi seară, când vor da piept cu două dintre marile puteri ale fotbalului italian, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.
Tragerea la sorţi din luna decembrie i-a adus campioanei en-titre o dublă întâlnire cu campioana Italiei, Inter Milano. Sir Alex Ferguson a declarat că acest meci ar fi fost o frumoasă finală şi, în afara faptului că a exclus posibilitatea ca United să joace o astfel de partidă cu Barcelona, cu greu putem să îl contrazicem. Nu doar că o astfel de finală ar fi pus faţă în faţă actualele şi, foarte posibil, viitoarele campioane din Italia şi Anglia, însă ar fi oferit şi un război delicios al vorbelor între Ferguson şi Mourinho, pe durata a 2-3 săptămâni.
Jose Mourinho vrea în seara aceasta un rezultat care să îl ajute să obţină o calificare memorabilă pe tărâm englez, în manşa retur. Fostul manager de la Chelsea deţine un record remarcabil în faţa omologului său de la Manchester United, Sir Alex Ferguson învingându-l pe portughez doar o dată în 12 încercări. Echipa lui Ferguson însă, care este neînvinsă de 19 partide în Liga Campionilor, începe meciul de la Milano cu o formă impresionantă în campionat şi este încrezătoare că poate obţine un rezultat favorabil pe Giuseppe Meazza, într-un sezon în care vânează patru trofee şi stabilirea unui record fără precedent.

Arsenal, de cealaltă parte, se va duela cu AS Roma pe Emirates Stadium, sperând să pună capăt seriei de evoluţii slabe din campionat şi să obţină o victorie de moral. După ce a remizat în ultimele patru etape din Serie A, Roma vrea şi ea să revină pe aripile succesului, încercând să profite de lipsa neobişnuită de forţă ofensivă a ?tunarilor?.
Campioana din Ligue 1, Lyon, este gazda unei întâlniri fascinante cu formaţia lui Pep Guardiola, Barcelona, pe Stade Gerland. Spaniolii sunt mari favoriţi la câştigarea trofeului în acest sezon, însă au parte de un test dificil înaintea sferturilor de finală. Lyon este neînvinsă în campionat de la începutul lunii decembrie, în timp ce atacantul Karim Benzema, care a înscris opt goluri în ultimele nouă meciuri din Liga Campionilor, ameninţă să pună la grea încercare defensiva Barcei.
În ultimul meci al zilei, pe Vicente Calderon, Atletico Madrid primeşte vizita celor de la Porto, care nu au mai trecut de optimi din 2004, când au câştigat trofeul sub conducerea lui Jose Mourinho. Atletico începe meciul cu şase înfrângeri în ultimele zece partide disputate în toate competiţiile, dar elevii lui Abel Resino pot fi motivaţi de faptul că au terminat faza grupelor neînvinşi.
Miercuri sunt programate întâlnirile: Chelsea ? Juventus, Real Madrid ? Liverpool, Sporting Lisabona ? Bayern Munchen şi Villarreal ? Panathinaikos Atena.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close