Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Tottenham o elimină pe AC Milan după 0-0 la Londra

Liga Campionilor: Tottenham o elimină pe AC Milan după 0-0 la Londra

Liga Campionilor: Tottenham o elimină pe AC Milan după 0-0 la Londra
09 Mar 2011   •   23:43

Tottenham s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce a încheiat la egalitate, scor 0-0, returul de pe teren propriu cu AC Milan. În urmă cu trei săptămâni, în prima manşă, londonezii s-au impus pe San Siro cu 1-0.

 
Aflată la adăpostul victoriei din meciul tur, Tottenham a început partida mai decisă, cu un pressing agresiv în jumătatea Milanului. Prima ocazie nu s-a lăsat prea mult aşteptată, Van der Vaart şutând pe lângă poartă de la marginea careului în minutul 2. Italienii au reuşit însă să taie repede elanul gazdelor şi să preia iniţiativa.
 
Primele emoţii pentru englezi au venit la lovitura liberă executată de Ibrahimovic şi respinsă de Gomes, dar marea şansă a rossonerilor a apărut în minutul 25, când Gallas a reuşit să scoată de pe linia porţii mingea trimisă de Robinho. Cel de-al treilea om din ofensiva oaspeţilor, brazilianul Pato, a avut şi el şansa lui, dar balonul şutat de acesta a fost blocat de conaţionalul său din poarta lui Spurs. 
 
În ciuda unei posesii superioare (65% faţă de 35%), a faptului că a câştigat lupta de la mijlocul terenului şi a unui joc mai bun, Milan a intrat la pauză cu un rezultat defavorabil la general.
 
Repriza a doua a debutat cu o ocazie mare ratată de Crouch şi a continuat cu o dispută surdă, în care spectacolul a lipsit cu desăvârşire. Oaspeţii nu au mai reuşit să se apropie periculos de poarta lui Gomes, doar Robinho, în minutul 65, fiind apropae de gol, după o acţiune pornită de la o greşeală a lui Van der Vaart.
 
Milan a fost incapabilă de un forcing final, singura şansă importantă venind din partea lui Pato în minutul 77, însă mingea trimisă de atacantul sud-american de la marginea careului a ocolit de puţin poarta. Tottenham a gestionat perfect ultimele secvenţe ale partidei şi a obţinut o calificare istorică între primele opt echipe ale Europei.
 
Schalke a eliminat-o pe Valencia
 
Deşi în campionat are parte de un sezon foarte slab, Schalke 04 a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce a învins pe teren propriu cu scorul de 3-1 pe Valencia. În meciul tur, cele două echipe au încheiat la egalitate, 1-1.
 
Pe AufSchalke din Gelsenkirchen, Valencia a deschis scorul în minutul 17 prin Ricardo Costa. Gazdele au reuşit însă să întoarcă rezultatul prin Farfan, care a transformat impecabil o lovitură liberă în finalul primei reprize, şi Gavranovic, la capătul unei faze în care mingea a lovit ambele bare laterale ale porţii lui Guaita în startul părţii secunde. În prelungirile partidei, Farfan a înscris din nou şi a stabilit rezultatul final.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close